Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland, Kalender

GLASA 2015 finalister annonceret

Prisen for Global Leadership Award in Sustainable Apparel løber af stablen den 27. august, og Nordic Fashion Association kan nu præsentere de fem nominerede.
Prisen for Global Leadership Award in Sustainable Apparel løber af stablen den 27. august, og Nordic Fashion Association kan nu præsentere de fem nominerede.

Temaet for Global Leadership Award in Sustainable Apparel (GLASA) bliver vand, som fylder meget i debatten om bæredygtighed inden for tøjindustrien. Hele tøjsektoren bidrager til og er samtidig påvirket af den spirende vandkrise, så det er kun naturligt at diskutere, hvad industrien kan og må gøre for at adresse problemet.

LÆS OGSÅ: “Nyt dansk projekt sætter prisskilt på naturen”

I den forbindelse har GLASA nomineret fem finalister, som fortjener særlig anerkendelse:

  • China Water Risk – arbejder inden for fortalervirksomhed og investorengagement.
  • Dyecoo – tilbyder en radikal innovation i form af farvning uden vand.
  • Levi Strauss& Co. – angriber systematisk vandudfordringer fra bomuldsmarkerne til kundernes forbrug.
  • PratibhaSyntex – har investeret i vertikal integration og helhedsorienteret forvaltning af vand.
  • Swar (Sverige Textile Water Initiative – Sustainable Water Resources Management) – har etableret en model for, hvordan mærker, leverandører, regeringen og teknologiudbydere kan samarbejde for at reducere vandforbruget.

Vandkrisen skal diskuteres

Analyser fra 2015 State of the Apparel Sector viser, at der de kommende år vil være større efterspørgsel på vand fra både tøjindustrien, men også fødevareindustrien. Den nuværende vandkrise er derfor som en elefant i bestyrelseslokaler for tøj- og tekstilvirksomheder, og den bør få tilsvarende opmærksomhed.

LÆS OGSÅ: “Kering vinder årets GLASA-pris i København”

Det er tredje gang, at der uddeles en GLASA-pris. Vinderen vil blive præsenteret ved en ceremoni den 27. august i Stockholm.

Læs mere om finalisterne og GLASA her.