Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Slå farlige kemikalier op i online database

Med en enkel søgning kan din virksomhed gratis finde ud af, om jeres tøj indeholder ulovlige eller farlige stoffer og herefter få vejledning til at udskifte dem.
Med en enkel søgning kan din virksomhed gratis finde ud af, om jeres tøj indeholder ulovlige eller farlige stoffer og herefter få vejledning til at udskifte dem.

Søg på et specifikt kemikalie, få alt at vide om stoffet og få hjælp til at erstatte det med et andet, hvis det viser sig at være farligt eller ulovligt. Den svenske organisation ChemSec har udarbejdet en gratis søgemaskine, Textile Guide, der ad tre steps guider tekstilvirksomheder gennem kemikaliejunglen i en verden, hvor flere og flere forbrugere kræver at vide, hvad deres tøj består af.

”Der er et stort markedspotentiale for virksomheder, der er villige til at fremtidssikre deres produktion og møde kravene fra det 21. århundredes forbrugere. Med ChemSec’s Textile Guide får man adgang til et kemikalieredskab, der er mere avanceret, end hvad de fleste store, multinationale brands anvender,” mener Jerker Lightart, der er kemisk ingeniør og projektleder på guiden.

En talsmand fra organisationen fortæller desuden, at man har i sinde hele tiden at opdatere og vedligeholde databasen.

Værktøjet indeholder oplysninger om 6500 kemikalier, og informationen om stofferne er ifølge ChemSec baseret på lovgivning fra USA og EU samt såkaldte Restricted Substances Lists fra flere forskellige brands og organisationer heriblandt Puma og Nike.

ChemSec blev stiftet i 2002 og arbejder for bedre kontrol med farlige kemikalier.

Du kan tjekke databasen ud ved at klikke her.

Kilde: Just-style