Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Pas på falske fakturaer i sommerperioden

Sommeren er højtid for falske eller vildledende opkrævninger. Det kan være varemærkeregistreringer, domæneregistreringer eller andre ukendte databaser, advarer Dansk Mode & Textil.
Sommeren er højtid for falske eller vildledende opkrævninger. Det kan være varemærkeregistreringer, domæneregistreringer eller andre ukendte databaser, advarer Dansk Mode & Textil.

Fælles for forsøgene på at snyde godtroende forretningsdrivende til at betale de falske betalingskrav er, at fakturabeløbene er ganske små og at fakturaerne ser sandsynlige og troværdige ud. Man skal derfor være varsom, advarer DM&T’s chefadvokat Mikkel Gudsøe.

“Vi har adskillige fortilfælde, hvor man på grund af ferie automatisk videresender fakturaer af tvivlsom slags til betaling. Problemet er, at når man har betalt, er man fanget, og det er meget svært at få sine penge tilbage. Derfor vil jeg gerne opfordre meget kraftigt til, at man er ekstra opmærksom på fakturaer, som ikke umiddelbart kan genkendes, siger han.

Mikkel Gudsøe opfordrer til, at man følger nogle enkle regler, hvis man modtager fakturaer eller tilbud, som man ikke kan genkende.

Her er, hvad du skal gøre med falske opkrævninger

Hvis du får en faktura, som du ikke vil vedkende dig, er det vigtigt at du retter skriftlig henvendelse – først til din brancheorganisation og siden eventuelt til virksomheden, som har afsendt fakturaen. Du skal bestride det krav, der rejses, og det er vigtigt, at du har skriftligt bevis for, hvornår denne indsigelse er foretaget.

Den allervigtigste regel ifølge Mikkel Gudsøe er dog relativt simpel.

“Lad være med at køre på automatpilot. Du skal ikke bare sende en faktura til betaling eller underskrive og returnere en blanket, udelukkende fordi der står faktura, er påtrykt EU stjerner eller andre officielt lignende symboler og din virksomheds adresse. Vær kritisk og årvågen, så undgår du at havne i problemer,” siger han.

Kilde: dmogt.dk