Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Dokumentar stiller skarpt på hip hoppens indflydelse på luksusmode

Når musikerne bliver store, svigter de deres "egne" brands og opbygger i stedet relationer til luksusmodehuse. Det konkluderer amerikansk modeskribent efter at have set filmen "Fresh Dressed".
Når musikerne bliver store, svigter de deres "egne" brands og opbygger i stedet relationer til luksusmodehuse. Det konkluderer amerikansk modeskribent efter at have set filmen "Fresh Dressed".

Hip hoppen har udviklet sig fra at være et stykke stilhistorie fra 70’ernes urbane kultur til at vokse ind i det 21. århundredes forstads-storcentre primært forbeholdt den hvide middelklasse og endeligt indtage catwalken ved prominente modeuger. Det er konklusionen fra modeskribent Robin Givhan efter, at hun har set dokumentaren ”Fresh Dressed” instrueret af Sascha Jenkins.

For i dag, skriver Robin Givhan i Washington Post, er hip hop-moden defineret af samarbejder og hybrider – som for eksempel når Jay-Z, Kanye West og Pharrell Williams opbygger relationer til mærker som Louis Vutton og Chanel.

Hiphop som indtægtskilde for modebranchen

Hip hopperne tog før i tiden ejerskab over mærker som eksempelvis Ralph Lauren, Adidas og Puma, fortæller instruktør Sacha Jenkins. Mærker, der gav de unge mænd associationer til velstand og privilegier, og som blev populære gennem musikken. Dermed blev hip hoppen en indtægtskilde, når ”de nye millionærer”, som Sascha Jenkins udtrykker det, lavede deres egne tøjlinjer inspireret af genrens æstetik og danner en helt ny gren indenfor modebranchen.

LÆS OGSÅ: “LVMH nominerer Astrid Andersen til millionpris” 

Men en del af disse brands falmede hurtigt, fortæller Jenkins, der mener, at hip hop-stjernerne ikke støttede deres egne brands på en måde, så mærkerne blev ambitiøse og cool med en lang levetid. Måske fordi hip hop ikke har skabt et brand, kunstnerne kan bære på den røde løber, når musikken gør dem til millionærer, som Robin Givhan skriver.

”Fresh Dressed”-dokumentaren havde premiere i fredags.

Kilde: Washington Post