Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne

Fitbay-direktør er årets startup-stifter

I går blev Nordens iværksættere hædret ved Nordic Startup Awards i Operaen i København, og den danske modeapp, FitBay var blandt vinderne.
I går blev Nordens iværksættere hædret ved Nordic Startup Awards i Operaen i København, og den danske modeapp, FitBay var blandt vinderne.

I går blev Nordens iværksættere hædret ved Nordic Startup Awards i Operaen i København. Der blev uddelt priser i 10 kategorier, og nu kan de danske finalister glæde sig til at skulle kæmpe mod deres nordiske konkurrenter fra Sverige, Norge, Finland og Island ved finalen den 26. maj i Helsinki. På podiet var blandt andre en dansk iværksætter fra modebranchen: Prisen som årets stifter (Founder of the Year) gik nemlig til Christian Wylonis, der i 2013 stiftede Fitbay.

App’en Fitbay er et socialt medie, der gennem billeder af folk, der ligner brugeren, hjælper brugeren med at få en ide om, hvordan tøjet i butikkerne ser ud på en helt almindelig krop præcis som hans eller hendes.

Sund finansiel struktur og god kundevækst

For at gøre sig fortjent til prisen som årets stifter, skal man “have en virksomhed, der udviser sund finansiel struktur og god kundevækst.” Begrundelsen for at tildele netop Christian Wylonis prisen handler ifølge uddelerne om, at “han er en inspirerende leder, der leder sin virksomhed på meget beslutsom og beundringsværdig vis.”

Christian Wylonis siger om sejren:

”At vinde awarden er en kæmpecadeau til vores hårde arbejde med at stable Fitbay på benene. I min optik er prisen et resultat af hele organisationens indsats og bestemt ikke kun min. Nu skal vi så også gerne bare tage kegler i den nordiske finale.”

Søger yderligere kapital

Men der er ikke tid til at stoppe op – næsen er allerede tilbage i sporet, fortsætter han:

“Den nærmeste fremtid for Fitbay handler meget om at rejse ny kapital. Vores vækst – især her i 2015 – har været meget markant, og vi er vækstet med 700 procent de seneste 12 måneder, og det kan jeg tydeligt mærke har investorernes interesse. Så – alt tegner lyst.”

De øvrige vindere:

Årets Startup: Falcon Social

Årets startup-journalist: Neil Murray, The Nordic Web

Årets udviklingshelt: Jacob Tjørnholm, Gomore

Årets professionelle investor: Accelerace Invest

Årets Kontorfælleskab: Startup City

Årets Accelerator: Next Step Challenge

Årets Newcomer: Unipegma

Årets Bootstrapped: Washa

Årets Sociale Startup: Be My Eyes