Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Fire ud af 10 tøjbutikker har underskud

En analyse af den danske tøjbranche udført af revisionsvirksomheden Deloitte viser, at fire ud af 10 butikker havde underskud i seneste regnskabsår, men at flere af virksomhederne ser sundere ud.
En analyse af den danske tøjbranche udført af revisionsvirksomheden Deloitte viser, at fire ud af 10 butikker havde underskud i seneste regnskabsår, men at flere af virksomhederne ser sundere ud.

Detailomsætningen i den danske tøjbranche er under pres. Det viser en analyse af tøjbranchen foretaget af kosulent og revisionsvirksomheden Deloitte.

Analysen er en opdatering af Deloittes analyse fra juni 2004 og er baseret på offentliggjorte selskabsregnskaber frem til december 2014. Analysen omfatter tøjbutikker samt engrosvirksomheder og producenter.

”Analysen er noget, vi udfører som en service både for eksisterende kunder og for potentielle kunder,” fortæller Morten Gade Steinmetz, der er senior administrerende direktør hos Deloitte i Aarhus til Fashion Forum.

”– Vi vil gerne vise, hvordan vi ser markedet, og vores forhåbning er at åbne en tanke hos de danske virksomheder i tøjbranchen, og at de tager det op til overvejelse, hvordan de skal sammensætte deres strategier,” tilføjer han.

Her er de overordnede konklusioner i analysen.

Detailbranchen:

  • Fire ud af 10 butikker havde i seneste regnskabsår underskud – niveauet har været stabil de seneste år
  • Flere af virksomhederne ser sundere ud
  • Virksomheder placeret i Region Nordjylland klarer sig bedre end virksomheder i andre regioner
  • E-handel udgør en større del af danskernes købsmønster

Producenter og engroshandel:

  • De største virksomheder klarer sig bedst
  • Branchen ser overordnet sundere ud
  • Eksporten af beklædning er det seneste år steget med 8,7 procent
  • Generelt ses der en øget eksport af beklædningsgenstande, og især for BRIK-landende ses en høj vækstrate

Andelen af virksomheder med overskud er faldet fra 65 procent i 2012 til 2013 til 60 procent i 2013 til 2014. Dog har branchen over de seneste tre år oplevet en samlet stigning i andelen af virksomheder med overskud.

Se brancheanalysen fra Deloitte her.