Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Tatoveringer tager pippet fra wearables

Det kan påvirke de nye smartwatches, hvis brugeren har tatoveringer på håndleddet. Urene måler nemlig pulsen ved at bomardere huden med LED-lys, og det bliver forstyrret af tatoveringernes farver.
Det kan påvirke de nye smartwatches, hvis brugeren har tatoveringer på håndleddet. Urene måler nemlig pulsen ved at bomardere huden med LED-lys, og det bliver forstyrret af tatoveringernes farver.

Under hashtagget #TatooGate har tatoverede Twitterbrugere den seneste tid klaget over, at deres wearables målte deres puls forkert eller slet ikke kunne måle den.

Nu har Apple opdateret sin hjælpeside for Apple Watch med et afsnit, der bekræfter, at de nye smartwatches ikke er smartere, end at de kan blive sat ud af spillet af en årtusind gammel menneskelig tradition: Tatoveringer.

”Permanente eller midlertidige ændringer på din hud, såsom tatoveringer, kan have indflydelse på pulsmålerens funktion,” skriver Apple på sin hjemmeside og uddyber:

”– Blækket, mønsteret eller farvemætningen på visse tatoveringer kan blokere lyset fra sensoren, hvilket gør det vanskeligt at få pålidelige målinger.”

LÆS OGSÅ: “Flere modebrands går ind i ’wearable technology’”

Også andre smart-devices, som måler brugerens puls ved hjælp af LED-lys, risikerer ikke at fungere optimalt, hvis de sidder ovenpå tatoveringer eller andre hudforandringer. Nyhedsbureauet Reuters skriver, at blandt andet Microsofts fitnessmåler ‘Band’ går fra koncepterne i mødet med et tusset håndled.

Årsagen til, at tatoveringer nedsætter Apple Watchets effektivitet, er både enkel og indviklet. Apple Watch bruger LED-lys, kombineret med lys-sensitive fotodioder, til at måle, hvor meget blod, der løber igennem brugerens håndled. Ved at blinke LED-lyset mod huden hundredevis af gange per sekund, kan Apple Watch regne ud, hvor mange gange hjertet slår per minut. Men det kan de så ikke, hvis lysmålingen bliver forstyrret af tatoveringer.

Kilder: Reuters/CNBC.com, NCBI, Twitter