Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne

DM&T-direktør fremhæver branchesamarbejde i sin årstale

I forbindelse med årets generalforsamling i Dansk Mode & Textil fremhævede administrerende direktør i brancheorganisationen Thomas Klausen blandt andet flere af det forgangne års samarbejder organisationer og brancheaktører imellem.
I forbindelse med årets generalforsamling i Dansk Mode & Textil fremhævede administrerende direktør i brancheorganisationen Thomas Klausen blandt andet flere af det forgangne års samarbejder organisationer og brancheaktører imellem.

2014 har været et begivenhedsrigt og vigtigt år for mange i den danske mode- og tekstilbranche. Det blev også afspejlet på Dansk Mode & Textils generalforsamling, hvor administrerende direktør Thomas Klausen blandt andet nævnte nogle af de centrale samarbejder, der har kendetegnet året, der gik.

LÆS OGSÅ: ”Faste modeuge-datoer frem til foråret 2016”

Her er nogle af de punkter, Thomas Klausen fremhævede på generalforsamlingen, der fandt sted den 23. April:

  • Der er kommet ro på modeugen, således at aktiviteterne er samlet på de samme dage til gavn for udstillere og indkøbere.
  • Samarbejdet med de vigtigste aktører er styrket, og DM&T har også spillet en aktiv rolle i tilblivelsen af Modebranchens Etiske Charter.
  • DM&T fastholder en aktiv deltagelse i både modeugen og det etiske charter.

LÆS OGSÅ: ”Modebranchen klar med markant skærpet regelsæt”

Endvidere fremhævede Thomas Klausen også, at 24 danske virksomheder deltog i det største eksportfremstød nogensinde, som fandt sted i Canada med deltagelse af minister og Kronprinsparret samt de øvrige to brancheforeninger, WEAR og Danish Fashion Institute. Rejsen har allerede nu ført til positive resultater for flere danske virksomheder, påpegede han.

LÆS OGSÅ: ”Modeeksport større end nogensinde”

Bestyrelsesformanden i DM&T, Jørgen Bech Madsen, påpegede på brancheforeningens generalforsamling, at selvom 2014 har budt på udfordringer i året, der gik, så har det også cementeret moden vigtighed.

”2014 har på mange måder været et godt år, hvor branchen har udbygget sin position som et af landets vigtigste eksporterhverv,” sagde Jørgen Bech Madsen i sin indledning. Han hæftede sig i samme ombæring ved, at branchens virksomheder er blevet økonomisk mere solide, hvilket stiller dem stærkt i forhold til at skabe yderligere vækst, når opsvinget for alvor bider sig fast.

LÆS OGSÅ: “Mode- og tekstilbranchen øger indtjeningen”

DM&T-formanden noterede sig, at mode- og tekstilbranchens virksomheder er i økonomisk bedring, hvilket Dansk Mode & Textil Analyse 2014 viste, da den blev udgivet i efteråret.

”Branchens virksomheder over en bred kam har formået at rejse sig efter finanskrisen, som var hård ved mange af dem. Virksomhederne har skullet skære ind til benet og optimere driften. Men selvom det har været hårdt, viser det sig nu, at det betaler sig,” sagde Jørgen Bech Madsen.

LÆS OGSÅ: ”Ny eksportaftale mellem EU og Canada på vej”

Skal branchen fortsætte med at vokse, er det ifølge DM&T-formanden afgørende, at virksomhederne fokuserer på eksporten, som allerede nu udgør mere end 60 procent af branchens samlede omsætning.

Du kan læse mere om DM&T-generalforsamlingen ved at trykke her og her.

Kilde: dmogt.dk