Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ny designpris til spirende talenter

Headstart Fashion og optikerkæden Smarteyes uddeler i forbindelse med årets Spot Festival i Aarhus ny pris til årets designtalent.
Headstart Fashion og optikerkæden Smarteyes uddeler i forbindelse med årets Spot Festival i Aarhus ny pris til årets designtalent.

Båndet mellem musik og mode bliver styrket under Spot Festival i Aarhus, når der i år lanceres en ny pris til designtalenter. Prisen hedder Smarteyes Design Award, og vinderen skal findes mellem 12 indstillede kandidater fra designskolerne i Danmark.

LÆS OGSÅ:”Festival skaber networking i modebranchen”

Det er optikerkæden Smarteyes, der i samarbejde med Headstart Fashion, står bag prisen på i alt 25.000 kroner. Samtidig får vinderen, sammen med Smarteyes egne designere, lov til at sætte sit præg på en limited brillekollektion.

”Vi ser briller som en modeaccessory. Faktisk er hele vores koncept lavet ud fra tanken om, at vores kunder ikke skal nøjes med et par smarte briller, men at der skal være noget at skifte i mellem. Fashion og dygtige designere betyder rigtigt meget for os. Så håber vi, at prisen kan være en lille hjælp på vejen,” sigerSmarteyes’ administrerende direktør i Danmark Niels Adolfsen.

Bredt sammensat jury

Juryen består af eksperter på forskellige områder fra den danske modebranche. Med i panelet, som skal kåre vinderen, er modedesigner og multikunstner Henrik Vibskov, tv-vært og grundlægger af livsstilsmagasinet Chri Chri Christiane Schaumburg-Müller O’Connor og leder af Nexus, Kopenhagen Fur Julie Iversen.

Via Design, Designskolen Kolding og Kunstakademiets Designskole i København har hver indstillet fire studerende eller afgangselever fra seneste dimittendhold. Designerne har hver især gjort sig bemærket og har skabt et genkendeligt univers, som har en lovende fremtid.