Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Elle Style Awards vil hylde overset modedisciplin

De danske modeformidlere er med til at sikre branchens overlevelse, og de skal hyldes, mener chefredaktør på Elle, Cecilie Ingdal Christiansen. Derfor har de fået deres egen pris til awardshowet.
De danske modeformidlere er med til at sikre branchens overlevelse, og de skal hyldes, mener chefredaktør på Elle, Cecilie Ingdal Christiansen. Derfor har de fået deres egen pris til awardshowet.

Til årets Elle Style Awards hyldes hele modebranchen. Fra dekadent design til modeller og make-up artister. Derfor har Elle-magasinets redaktion valgt at tilføje en ny pris: ”Årets modeformidler”. En disciplin, der spænder bredt, men som ikke får nok opmærksomhed, fortæller chefredaktør på Elle, Cecilie Ingdal Christiansen.

”Prisen er lavet, fordi modeformidling er en essentiel og vigtig del af Elle – og har været det siden vi lancerede magasinet for snart syv år siden. Men også fordi modeformidling er lidt en overset disciplin i Danmark – og det vil vi gerne være med til rette op på,” fortæller hun til Fashion Forum.

Prisen dækker bredt

De tre nominerede i kategorien er Chris Pedersen, Uffe Buchard og Elsebeth Mouritzen. Tre modeformidlere, der primært har koncentreret sig om det skrevne ord. Førstnævnte arbejder dog i dag på DRK og har desuden for nyligt kurateret en modeudstilling på Brandts Museum. Det illustrerer, hvor alsidigt erhvervet er, og det tager prisen højde for:

”Det er en pris, som dækker bredt – fra det oplagte; nemlig det skrevne ord på print og de sagte i radio og levende billeder til det, der ligger mere implicit som for eksempel en modeudstilling eller et lignende initiativ,” fortæller Cecilie Ingdal Christiansen til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: ”Dansk mode hyldes på Brandt Museum”

Når de danske modeformidlere hyldes er det fordi, de ifølge chefredaktøren forstår at gøre noget snævert og indforstået interessant, forståeligt og tilgængeligt for en bredere kreds. Dermed er de med til at sikre branchens overlevelse, fortæller hun.

Årets Elle Style Awards bliver afholdt d. 4. maj i DR Koncerthuset.