Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi, Udland

Yoox fusionerer med Net-a-Porter

Den italienske webshopgigant Yoox Group S.p.A har netop meddelt, at de har købt præcis halvdelen af aktierne i luksuswebshoppen Net-a-Porter.com af holdingselskabet Richemont.
Den italienske webshopgigant Yoox Group S.p.A har netop meddelt, at de har købt præcis halvdelen af aktierne i luksuswebshoppen Net-a-Porter.com af holdingselskabet Richemont.

I sidste uge skrev internationale medier, at Amazon.com lå til at blive Net-a-Porters nye ejermand. Nu forlyder det, at Yoox.com fusionerer med sin konkurrent Net-a-Porter. Den nye luksus-webmastodont vil fremover hedde ‘Yoox Net-a-Porter Group’ og selskabet vil være børsnoteret i Italien.

Richemont kommer til at eje 50 procent af aktierne, imens Yoox’ stifter Federico Marchetti vil indtræde som administrerende direktør. Net-a-Porters grundlægger Natalie Massenet vil derimod få rollen som bestyrelsesformand i den nye selskabskonstruktion.

LÆS OGSÅ: “Amazon overvejer at købe Net-a-Porter”

Yoox Net-a-Porter Group har meldt ud, at de vil forøge deres virksomhedskapital med op til 1,4 milliarder kroner (200 millioner euros) for at ekspandere og få nye aktionærer. Samtidig meddeler Richemont, at de står til at tjene 2,3 milliarder kroner (317 millioner euros) på det delvise salg af Net-a-Porter.

En nødvendighed for at beskytte luksusindustrien

Ifølge en Richemonts formand Johann Rupert skal fusionen være med til at bevare luksusindustriens originalitet.

“Eksisterende forretningsmodeller bliver i højere grad forstyrret af teknologiske giganter. Med det in mente mener vi, at det er vigtigt at øge lederskab og størrelse for at beskytte luksusindustriens originalitet. Fusionen af de to markedsledere vil videre forstærke en selvstændig og neutral platform for et sofistikeret klientel på udkig efter luksusbrands,” siger Johann Rupert til Womens Wear Daily.

Selvom fusionsaftalen er på plads mellem ledelsen i Yoox og Richemont vil aftalen først gå endeligt igennem, hvis Yoox’ aktionærer accepterer aftalen på et årsmøde til juni.

Kilde: Womens Wear Daily.