Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Pilgrim har fundet sin nye partner

Aarhusiansk aktieselskab overtager 49 procent af virksomhedens aktier. Pilgrim undgår dermed at begære konkurs efter den tabte voldgiftssag sidste år.
Aarhusiansk aktieselskab overtager 49 procent af virksomhedens aktier. Pilgrim undgår dermed at begære konkurs efter den tabte voldgiftssag sidste år.

Under overskriften ”30 more years of love” meddeler smykkevirksomheden Pilgrim, at de har solgt 49 procent af deres aktier. Den nye partner er det Aarhus-baserede aktieselskab Aktieselskabet CBH, der ser frem til det nye samarbejde.

”Vi ser aftalen som en god investering i en virksomhed, der har et stort potentiale og et stærkt ejerskab,” skriver CBH-ejer Claus Hommelhoff i pressemeddelelsen.

Pilgrim har hidtil været en privatejet familievirksomhed med grundlæggerne Annemette Markvad og Thomas Adamsen i spidsen. De stiftede smykkefirmaet for mere end 30 år siden. Efter en tabt voldgiftsag sidste år, hvor Pilgrim skulle betale omkring 25 millioner kroner til en tidligere tysk partner, valgte man at sætte virksomheden til salg for at undgå konkurs.

LÆS OGSÅ: ”Pilgrim sat til salg efter tabt voldgiftssag”

Familien beholder 51 procent af aktierne efter opkøbet, ligesom Annemette Markvad bibeholder det fulde kreative ansvar for Pilgrims seks årlige kollektioner.

”Jeg er stolt over at få CBH og Hommelhoff ind som partner og investor, da jeg ikke er i tvivl om, at det vil bidrage til et nyt og styrket Pilgrim. Alle har løbet stærkt for, at det skulle lykkes at få virksomheden gennem salgsprocessen, og jeg er sikker på, at Pilgrim, med CBH som partner, bevarer den samme ånd og energi som før,” fortæller Annemette Markvad i pressemeddelelsen.

Aftalen med CBH som ny partner bliver formelt vedtaget den 16. april 2015.