Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Alt for Damerne sætter mørklødet skønhed på forsiden

I en tid, hvor modebranchen bliver kritiseret for sine skønhedsidealer, slår Alt for Damerne – uden at gøre væsen af sig – et slag for alsidigheden i magasinverdenen med valget af en dansk-amerikansk forsidepige.
I en tid, hvor modebranchen bliver kritiseret for sine skønhedsidealer, slår Alt for Damerne – uden at gøre væsen af sig – et slag for alsidigheden i magasinverdenen med valget af en dansk-amerikansk forsidepige.

Når Alt for Damernes abonnenter i løbet af formiddagen modtager det seneste nummer af bladet, er det med en smuk, 19-årig pige på forsiden.

Smukke unge kvinder på forsiden af dameblade er ikke noget særsyn. Men Alt for Damernes seneste forside-pige er mørk i huden, hvilket ikke er hverdagskost på bladstanderne i landets kiosker.

Første gang i 20 år

Det er over 20 år siden, der sidst var en mørklødet model på forsiden af Alt for Damerne. Alligevel er det ikke noget, chefredaktør Tina Nikolaisen synes, der er grund til at gøre et stort nummer ud af. Men hun lægger ikke skjul på, at hun er ualmindeligt godt tilfreds med at have landet den smukke, unge dansker med amerikansk og dansk blod i årene på forsiden af sit blad.

“Vi har valgt hende, fordi vi synes, hun har en kanon god udstråling. Vi har brugt hende i en modeserie inde i bladet og da vi så billederne, var vi ikke i tvivl om, at hun har netop det, der skal til for at komme på forsiden,” siger chefredaktør Tina Nikolaisen til Fashion Forum.

Flere modeller var i spil til forsiden

Hun uddyber, at modellen, som er i stald hos Le Management, simpelthen kommer læseren bedst i møde. Alt for Damerne har som regel altid flere modeller i spil til forsiden og nogle gange kan det være svært at vælge. Men her var redaktionen slet ikke i tvivl om, at hun har alt. Tina Nikolaisen afviser derfor også, at løden på modellens hud har spillet ind i valget.

“Det spiller ikke nogen rolle. Vi har valgt hende, fordi hun kommer vores læsere bedst i møde og fordi hun har en sund og smittende udstråling. Men hvis der samtidig ligger et positivt signal i det, er det jo kun godt,” siger Tina Nikolaisen.

Afspejler samfundet som det er i dag

Direkte adspurgt, om hun mener, at kritikken af modebranchens skønhedsidealer er berettiget, svarer hun:

“Jeg så tidligere på året en opgørelse som Metro Express har lavet over, hvor mange kvinder med etnisk baggrund, der har været på forsiden af de danske ugeblade og magasiner. Og det fik mig da til at tænke over, at vi på Alt for Damerne sagtens kan afspejle samfundet bedre, end vi gør i dag. Det har ikke været nogen stor beslutning, som krævede særlige overvejelser – det faldt meget naturligt, da vi så billederne her.”

Flere typer modeller fremover

Men er der ikke et paradoks i, at vi ikke må dømme folk på deres udseende, men samtidig bliver stillet spørgsmål, hvis der optræder en model med et look, der adskiller sig fra flertallets?

“Jo, det kan man i den grad side. Der skal nok også være nogen, som tror, vi vælger at putte en mørklødet kvinde på forsiden, bare så vi kan sige, at nu vi har gjort det. De kritikere vil blive skuffede, for bladet skal afspejle samfundet og derfor forudser jeg, at der kommer flere i fremtiden. Især hvis de er så smukke som vores forsidemodel i denne uge,” siger chefredaktør for Alt for Damerne Tina Nikolaisen.