Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Upcoming it-brands støtter etisk charter som selvfølge

Stakken af underskrifter er vokset støt siden charterets offentliggørelse for blot to uger siden. For modellerne skal være sunde, og modebranchen handle om andet end kropsmål, lyder det fra to at branchens mest hotte brands.
Stakken af underskrifter er vokset støt siden charterets offentliggørelse for blot to uger siden. For modellerne skal være sunde, og modebranchen handle om andet end kropsmål, lyder det fra to at branchens mest hotte brands.

Danmarks største tøjvirksomhed Bestseller satte i tirsdags deres underskrift på Modebranchens Etiske Charter på vegne af alle firmaets 11 brands. Men det er ikke kun de brede, etablerede brands, der bakker projektet op. Også upcoming Københavner-mærker hejser flaget for modellernes arbejdsvilkår.

Sindssyg tendens

Showaktuelle Maikel Tawadros var modebranchens første til at skrive under og vise sin støtte til projektet. Han har allerede nu sat charterets logo på sin hjemmeside og glæder sig over, at der bliver sat fokus på den ”sindssyge tendens, hvor man skal se underernæret ud”, som han selv udtrykker det.

LÆS OGSÅ: ”Bestseller skriver under på modebranchens etiske charter”

For ham er det især positivt, at charteret er udarbejdet i samarbejde med landets otte største modelbureauer:

”Som designer forventer jeg, at modelbureauerne kender deres modeller og ved, at de har det godt. Jeg booker bare modellerne, så jeg har desværre ikke samme kendskab til dem,” fortæller Maikel Tawadros til Fashion Forum.

Maikel Tawadros understreger, at man sagtens kan være tynd uden at være syg. Han bruger selv slanke modeller, så længe de er sunde.

Mark Tan: Naturligt at skrive under

Samme holdning har de hos Mark Kenly Domino Tan.

”Som brand tiltaler vi den stærke og modne kvinde. Det er derfor vigtigt for os at arbejde med sunde og stærke modeller til vores kampagner,” fortæller Mark Tan til Fashion Forum.

Det var ifølge designeren meget naturligt for brandet at skrive under på charteret, fordi de altid har forholdt sig til modellernes sundhed.

LÆS OGSÅ: ”Modeorganisationer samlet i direkte appel til branchen”

Charteret er også vigtigt, fordi mode handler om meget mere end modeller, fortæller Mark Tan:

”Vi er enormt glade for, at modebranchen kan stå sammen og vise omverdenen, at det hele ikke handler om tynde modeller,” siger han til Fashion Forum.

Danish Fashion Institute offentliggør den fulde liste over underskrifter i næste uge. Organisationenerne bag charteret opfordrer alle modeaktører til at sætte sin underskrift her.