Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Dansk dimmitend finalist i international modekonkurrence

Nyuddannet designer fra Danmarks Designskole deltager som den eneste dansker i den prestigefyldte konkurrence Mittelmoda Fashion Awards.
Nyuddannet designer fra Danmarks Designskole deltager som den eneste dansker i den prestigefyldte konkurrence Mittelmoda Fashion Awards.

Når Mittelmoda Fashion Awards til maj løber af stablen i den italienske by Vicenza, står 24 håbefulde, unge designere på podiet. De 24 deltagere er udvalgt ud af 14.000. Og en af dem er danske Sofie Rosenkrands.

Hun blev uddannet fra Kunstakademiets Designskole i 2014 og deltager med sit afgangsprojekt ”She’s The Afternoon Dreamer”. Sofie Rosenkrands valgte at deltage med et designoplæg, fordi hun mente, at konkurrencen lød både spændende og velorganiseret.

”Mittelmoda er en af de anerkendte internationale designkonkurrencer indenfor beklædning for nye designere. Som nyuddannet designer er Mittelmoda en oplagt chance for mig til at få vist min afgangskollektion til et bredere publikum og samtidig udvide mit udenlandske netværk,” fortæller Sofie Rosenkrands til Fashion Forum.

Vil arbejde med international mode

Allerede nu har Sofie Rosenkrands et stort udenlandsk netværk, da hun har arbejdet for blandt andet London-baserede Astrid Andersen, H&M i Stockholm og Bernhard Willhelm i Paris. Lige nu er hun i praktik hos Vivienne Westwood og rejselysten er ikke blevet mindre.

”Jeg er blevet vild med London og synes, det er en fantastisk by at bo i. Jeg kan se mig selv arbejde med mode her. Samtidig går jeg rundt med en drøm om at komme til at arbejde og bo i New York i fremtiden,” fortæller den unge designer.

LÆS OGSÅ: “KEA-studerende med i finalen ved EcoChic Design Awards”  

Det er 22. gang Mittelmoda Fashion Awards 2015 finder sted. Den 17. maj bliver vinderen af konkurrencen offentliggjort.