Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne

Vejen til forfatterlivet kan godt begynde med styling

Dorothea Gundtoft begyndte i modebranchen som stylist. Gennem et stærkt netværk, ambition og gode mavefornemmelser har den 26-årige udenlandsdansker fået adgang til mange forskellige jobs, der alle har det til fælles, at de handler om at formidle mode og design.
Dorothea Gundtoft begyndte i modebranchen som stylist. Gennem et stærkt netværk, ambition og gode mavefornemmelser har den 26-årige udenlandsdansker fået adgang til mange forskellige jobs, der alle har det til fælles, at de handler om at formidle mode og design.

Hun har arbejdet med anerkendte, internationale magasiner som italiensk Vogue, Vmagazine og Style.com. Og hun har udgivet en bog om skandinavisk design på det britiske forlag Thames & Hudson med næste udgivelse klar på trapperne.

Men ud over skriveriet er Dorothea Gundtoft blevet nomineret som årets stylist tre gange ved den danske Elle style awards og vandt i 2013. Sagt med andre ord har hun gang i karrieren i et omdrejningstal, hvor mange for længst ville have været hoppet af karoussellen.

“For mig har det spillet en stor rolle at være åben og tage imod de muligheder og udfordringer, som har budt sig undervejs. Det er noget, jeg har lært ved at vokse op internationalt,” fortæller Dorothea Gundtoft til Fashion Forum.

Ydmyghed er afgørende

Hun er opvokset i Spanien og har siden boet i blandt andet London, Paris og København, hvilket har påvirket hendes tilgang til karrieren og hvordan hun møder folk.

“Som 18 årig flyttede jeg til Paris, hvor en af mine bedste venner, som var stylist for YSL, tilbød mig arbejde. Bagefter fik jeg et internship hos Vice Magazine i New York,” fortæller hun. Det handler for hende at se om at vise, hvad man kan og være ydmyg mens man beviser sit værd.

“Man begynder et sted. Da jeg i sin tid blev kontaktet gennem en ven til at dække modeugerne i Paris og London for Vmagazine gav det jo ikke en fed hyre, men det var interessant og udfordrende arbejde. Efterhånden som man arbejder og får erfaring, henvender de andre sig og nye muligheder åbner sig,” fortæller Dorothea Gundtoft til Fashion Forum.

Uddannelse er kun én vej frem

I sin tid i London, hvor Dorothea Gundtoft også skrev for Dazed & Confused, tog den unge stylist kurser i kunst, historie og journalistik. Hun begyndte også på en videregående uddannelse i beklædningsdesign på den prestigefyldte designskole, Central Saint Martins, men måtte afbryde studierne, da endnu en mulighed bød sig.

“Jeg valgte at droppe studierne til fordel for min bogkontrakt og mit arbejde. Jeg ville hellere  arbejde i den virkelige verden end på skoleopgaver, ” fortæller Dorothea Gundtoft til Fashion Forum.

Bogen med titlen, ‘Fashion Scandinavia’ blev udgivet af forlaget Thames & Hudson, og udviklede sig efterfølgende til en udstilling under samme titel. Udstillingen bestod af over 40 skandinaviske brands samt en udstilling for nye designtalenter, som kom i top tre i Englands ‘The National Showcase’ under London Fashion Week blandt 30 lande, bedømt af blandt andre Sarah Mower MBE, ambassadør for spirende talenter i det britiske råd.

Dorothea Gundtofts nye bog vil handle om nye designtalenter indenfor eksempelvis møbeldesign og indretning og udkommer til efteråret 2015.

Store ambitioner fremover

Den unge, men efterhånden erfarne, stylist og skribent står bag web magasinet N-Degrees.com med tilhørende app. Magasinet har fanget læserne I udlandet og er blevet erklæret som et ‘must-follow’ magasin af Women’s Wear Daily.

“Jeg er p.t. i gang med at udvikle magasinet med nye digitale tiltag og en printversion, så jeg er på udkig efter et forlag jeg kan samarbejde med i den forbindelse,” fortæller Dorothea Gundtoft til Fashion Forum.

Fra stylist til redaktør på eget webmagasin plus et hav af erfaringer imellem, Dorothea Gundtoft forstår at møde mulighederne med åbne arme, og skaber sin egen vej frem.