Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi, Udland

Paris investerer 425 millioner kroner i modebranchen

Borgmester vil styrke byens modeprofil med et trecifret millionbeløb, der blandt andet skal bruges på tre af byens store designskoler.
Borgmester vil styrke byens modeprofil med et trecifret millionbeløb, der blandt andet skal bruges på tre af byens store designskoler.

Med en eksklusiv modeuge og legendariske couturehuse som Chanel og Dior er den franske hovedstad for mange også modens hovedstad. Nu vil byens borgmester Anne Hidalgo investere 425 millioner kroner i byens modeindustri. Det afslørede hun under åbningen af Jeanne Lanvin-udstilling, skriver Fashion United.

LÆS OGSÅ: ”New York øger støtten til sin mode – og tekstilsektor”

”Vi har besluttet os for at genbekræfte vores fulde støtte til denne essentielle industri ved at investere 425 millioner kroner i modebranchen over de næste fem år. Ved at mobilisere denne betydelige sum penge, vil vi give os selv muligheden for at styrke vores position som verdens modehovedstad,” fortæller Anne Hidalgo, der i øvrigt selv er opvokset hos en syerske, og derfor ifølge hende selv altid har forstået vigtigheden af moden.

LÆS OGSÅ: ”Flere britiske mode- og tekstiljobs på vej”

Borgmesteren har endnu ikke konkretiseret, hvad pengene præcis skal gå til. Hun løfter dog sløret for, at de tre store designskoler Duperré, Ecole Estienne og Boulle, får del i investeringen.

”Disse skoler er altafgørende i en by, hvor modeindustrien leverer 60.000 direkte og 10.000 indirekte jobs”, siger Anne Hidalgo.

Den store investering vil løbe over de næste fem år – frem til 2020.

Kilde: Fashion United