Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne

Ny bestyrelsesformand på KADK

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen udpeger Mette Lis Andersen, som ny bestyrelsesformand på KADK - Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.
Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen udpeger Mette Lis Andersen, som ny bestyrelsesformand på KADK - Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

Mette Lis Andersen har de sidste syv år stået i spidsen for Realdania By som administrerende direktør, hvor hun har gennemført en omfattende udvikling af Realdanias kompetencecenter for areal- og byudvikling.

”Det er en yderst kompetent kvinde, der nu bliver bestyrelsesformand på KADK. Mette Lis Andersen har et indgående kendskab til KADK’s uddannelsesområde og har erfaring som leder både fra den private og den offentlige sektor. Den nye formand skal ikke mindst være med til at løfte udfordringen med at skabe en bedre overgang til arbejdsmarkedet for dimittenderne” siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

Mette Lis Andersen: ”De kunstneriske uddannelser er vigtige for vores samfund og kandidaterne udgør en væsentlig og betydende erhvervsgruppe, der skaber værdi på utroligt mange områder. Vi har brug for kandidater, der kan stille de rigtige spørgsmål, skabe visioner, formgive og udvikle konkrete svar, der bidrager til at skabe kvalitet i vores omgivelser og dermed øge vores samlede livskvalitet i alle skalaer. I den vigtige kulturarv, i det nære design, i byggeriet og i udviklingen og skabelsen af vores byer” – Mette Lis Andersen.

”Jeg glæder mig til sammen med skolerne og bestyrelsen at bidrage til at sætte retningen for KADK de kommende år og fortsat rette fokus på, at mødet mellem kandidater og erhvervsliv løbende udvikles til gavn for begge parter. Der er rigtig mange spændende opgaver og udfordringer – både kendte og mere uopdyrkede, der kan og skal løftes af og med kandidater, der forstår og møder hvor tids kompleksitet og udfordringer med evner til at kombinere egne faglige kompetencer med andre fagligheder i tværfaglige samarbejder. Her har KADK både platformen og alle muligheder for, at de kommende generationer af konservatorer, designere og arkitekter – på tværs af de tre uddannelser – og i samspil med andre er klar til at bidrage og skabe høj kvalitet i vores omgivelser. Jeg glæder mig meget til opgaven”.

Rektor Lene Dammand Lund: ”Jeg forstår godt, at ministeren peger på Mette Lis Andersen. Hun virker som det helt oplagte valg. Hun har stor ledelseserfaring, har gennem hele sin karriere arbejdet i feltet mellem strategi og udvikling og kommer med en inspirerende erfaring fra fondsarbejdet hos Realdania og hele den politisk forståelse, ikke mindst fra Københavns Kommune. Hun er kendt som en dygtig og engageret leder, og vi ser meget frem til samarbejdet”.

Ud over fondserfaringen fra Realdania, har Mette Lis Andersen tidligere bl.a. været miljøchef i DSB, teknisk direktør i Hillerød Kommune, fondschef i Realdania, adm. direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune og drevet privat konsulentvirksomhed, som hun genåbnede 1. januar 2015. Mette Lis Andersen har erfaring med bestyrelsesarbejde fra en stribe bestyrelsesposter i bl.a. Koldinghus, Nordicom, NærHeden P/S, Ringkøbing K, Køge Kyst, Fredericia C mv.

Hun overtager posten som bestyrelsesformand fra Johanne Due, der fratrådte ved udgangen af 2014, og hun bliver del af formandskabet for KADK sammen med næstformand Mette Kynne Frandsen, Henning Larsen Architects.