Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

24 år og ejer af populært pelsbrand

Selvom man er ung og under uddannelse kan man sagtens starte sin egen modevirksomhed med medvind. FashionForum har mødt kvinden bag Meotine.
Selvom man er ung og under uddannelse kan man sagtens starte sin egen modevirksomhed med medvind. FashionForum har mødt kvinden bag Meotine.

For fire måneder siden var Mathilde Randrup lige droppet ud af universitetet. I dag ejer hun sit eget brand med sin bror, og til maj åbner hun sin første butik i Store Strandstræde. Et hurtigt forløb. Men bagved ligger år med hårdt arbejde.

”Jeg er vokset op med, at man skal tjene sine egne penge, og at man må arbejde, hvis man vil frem i livet,” fortæller Mathilde Randrup til FashionForum.

LÆS OGSÅ: “Ung chef i modebranchen: “Klør man på, så kommer man langt”

Fra en dag til en anden droppede hun ud af spanskstudiet, startede pelsmærket Meotine med sin bror. Sammen sælger de pels – og læderjakker til en pris, hvor alle kan være med. I starten tilbragte hun dagene i sin lejlighed, hvor hun selv syede mærker i nakken på jakkerne og solgte dem på Instagram.

”Selvfølgelig frygter man, at det ikke går, når man sidder der. Men så kan man altid begynde at læse igen. Hvis man virkelig gerne vil det, så skal man springe ud i det. Og heldigvis er det gået over alle forventninger,” fortæller Mathilde Randrup.

Opbakning fra familien

Hverken tilværelsen i modebranchen eller livet som selvstændig er fremmed for den unge iværksætter. Hun er uddannet designteknolog fra KEA, og både hendes farfar, far, mor og nu også bror er selvstændige.

”Jeg har altid haft et handelsgen. Det ligger til familien. De har inspireret mig meget til at starte mit eget,” fortæller Mathilde Randrup.

Faktisk arbejder hendes familie også i skind – og pelsbranchen, og det var en stor fordel i starten.

”Jeg har haft stor gavn af mit bagland. Min familie har nogle rigtig gode leverandører, som vi har draget nytte af. Det betyder, at vi kan lave jakkerne til en fordelagtig pris uden at gå på kompromis med kvaliteten,” siger hun.

At være sin egen chef

Selvom baglandet bakker op om projektet, er det stadig hårdt at være ung og ejer af en virksomhed i vækst.

”Der er ikke en, der står og fortæller mig, hvad jeg skal gøre. Det er både fedt, men det er også hårdt, at man skal lære alt fra bunden og lære af sine egne fejl,” fortæller Mathilde Randrup.

Hun er dog ikke i tvivl om, at hun har gjort det rigtige:

”Jeg er min egen chef. Jeg kan strukturere mine egne arbejdstider, jeg kan arbejde hjemmefra eller i udlandet. Og så kan jeg lære af mine egne erfaringer i stedet for andres.”

Meotine forhandles indtil videre på mærkets egen webshop.