Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ledere prioriterer arbejde fremfor privatliv

En ny undersøgelse viser, at danske ledere har svært ved balancere arbejdsliv og privatliv.
En ny undersøgelse viser, at danske ledere har svært ved balancere arbejdsliv og privatliv.

Interesseorganisationen Lederne har i samarbejde med analysebureauet YouGov lavet en undersøgelse for at blotlægge balancen mellem arbejdsliv og privatliv for danske ledere. Undersøgelsen viser, at mange har svært at adskille arbejdslivet fra privatlivet, og at de ofte føler sig nødsaget til at prioritere deres arbejdsmæssige forpligtigelser fremfor de, der er derhjemme. Det skriver Lederene.dk.

Undersøgelsen, der er baseret på 2568 ledere, viser, at 38 procent føler, de ofte må prioritere arbejdslivet fremfor privatlivet, mens 51 procent mener, at grænserne mellem arbejdsliv og privatliv flyder sammen, og hele 74 procent ser dét at være leder som en livsstil.

LÆS OGSÅ: “Ros giver bedre medarbejdere”

Rådgivningsleder hos Lederne Niels Henriksen mener, at det især er ledernes nødvendige fleksibilitet, der besværliggør balancen mellem arbejdsliv og privatliv.

”Det ansvar og de forpligtigelser, som et lederjob indebærer over for medarbejdere såvel som virksomhed, fordrer en stor grad af fleksibilitet. Det betyder blandt andet, at lederne i ny og næ kommer i situationer, hvor de skal håndtere uforudsete begivenheder afstedkommet af for eksempel medarbejderes sygdom eller fremrykkede deadlines,” siger Niels Henriksen på Lederne.dk.

Han understreger samtidig, at er vigtigt, at fleksibiliteten går begge veje, så arbejdspladserne også tilgodeser ledernes mulige behov for at arbejde hjemme nogle dage.

Kilde: Lederne.dk.