Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge, Udland

Drapers: Udstillere fremhæver København frem for Berlin

Brands på CIFF melder om flere internationale købere end i Berlin. København vokser som messedestination, mener de.
Brands på CIFF melder om flere internationale købere end i Berlin. København vokser som messedestination, mener de.

Modeugen er ovre og messerne lukkede. Denne sæsons messelandskab var med sine fire nye messer og seks forskellige locations meget anderledes end sidste år. Alligevel gik det godt, og den københavnske modeuge blev et tilløbsstykke for indkøberne, skriver Drapers. Det britiske modemagasin har besøgt byens messer og snakket med brands om deres forventninger og oplevelser.

”Det føles som om, at der er flere mennesker på CIFF denne sæson”, fortæller ejer af Dante 6, Pascal Brekelmans, til Drapers.

Bedre end Berlin

Mange mærker på CIFF har både haft stand i Danmark såvel som i udlandet. Og stemningen er især bedre i Bella Center end i Berlin, fortæller flere.

”Vi har også været i Berlin og Paris. Berlin var meget stille i forhold til de internationale indkøbere, og vi tror, det er fordi, nogle af dem vælger at komme til København i stedet,” siger Emelie Nilsson, design and purchasing manager hos svenske Twist and Tango, til Drapers.

LÆS OGSÅ: Udstiller vælger Berlin fra og København til

Lisette Bundgaard Poulsen, der er export manager hos Ilse Jacobsen, har samme oplevelse af den danske messe:

”Førstedagen på CIFF har været rigtig god indtil videre, da vi allerede har haft mange besøgende. Berlin var meget mere stille denne sæson, hvorimod København virker til at vokse sig større og større og endnu mere hypet,” siger hun til Drapersonline.

Bread & Butters fravær spiller ind

Berlin-messen Bread & Butter indgik i december konkursbegæring. Dengang forudså Revolver-direktør, Christian Maibom, at det ville påvirke den danske modeuge.

”Personligt og for København tror jeg, det giver os en fantastisk chance, hvis vi som by formår at udnytte det hul, Bread & Butter efterlader”, fortalte han da til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: “Så er det officielt: Bread & Butter er konkurs”

Ifølge Pascal Brekelmans fra Dante 6 er Berlin blevet påvirket af Bread & Butter-konkursen, hvorfor Premium-messen, som han udstillede på, virkede meget stille. Det gør København til en attraktiv destination.

”Jeg synes, CIFF har en mere international fremtoning. Vi udstillede også på Premium i Berlin, der var mere stille på grund af Bread & Butters fravær,” siger han til Drapers.

Kilde: Drapers Online