Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Modeuge

Københavns modefestival sætter spot på bæredygtighed

Copenhagen Fashion Festival sætter igen fokus på den grønne dagsorden og inviterer borgerne med til flere begivenheder, hvor bæredygtighed og mode går hånd i hånd.
Copenhagen Fashion Festival sætter igen fokus på den grønne dagsorden og inviterer borgerne med til flere begivenheder, hvor bæredygtighed og mode går hånd i hånd.

Når modeugens folkelige begivenhed Copenhagen Fashion Festival skydes i gang i morgen den 28. januar – 1. februar, er det med flere aktiviteter i bæredygtighedens tegn.

”Vi har i København ry for at være en vigtig spiller i forhold til bæredygtig mode, og det er også noget, vi i Danish Fashion Institute arbejder fokuseret med året rundt og dedikerer rigtig mange ressourcer til. Derfor kaster vi med glæde lys på de initiativer under den borgerrettede del af modeugen, der sætter fokus på bæredygtig mode,” udtaler adm. direktør i Danish Fashion Institute og Copenhagen Fashion Week Eva Kruse.

Kan mænd være bæredygtige?

Undersøgelser viser, at mænd er mere skeptiske overfor bæredygtig mode end kvinder, men samtidig langt mere bæredygtige i deres forbrugsmønstre: De køber blandt andet mindre, og så bliver tøjet ofte hængende garderoben i længere tid. Med udgangspunkt i den modsætning inviterer Danish Fashion Institute til udstillingen ’The Good Guys”. Her vises herremode fra en række nordiske brands, heriblandt Filippa K, Barbara I Gongini, H&M, Mads Nørgaard og Armoire d’Homme, der alle arbejder med aspekter af bæredygtighed.

”Den danske tøjbranche er i front, når det handler om at tænke nye bæredygtige løsninger ind i måden, vi designer, producerer og bruger vores tøj på i dag. Vi skal fortsætte i det spor og samtidig se på, hvordan vi kan give vores tøj endnu længere levetid, så færrest mulige ressourcer går til spilde. ”The Good Guys” er et godt initiativ, som viser, at vi er rigtig langt i Danmark med at få bæredygtighed og vækst til at gå hånd i hånd i tøjproduktionen,” siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Udstillingen ledsages af en åben debat om samme emne i selskab med designer Mads Nørgaard, herremagasinet Euroman og klædeskabsforsker Else Skjold, der vil diskutere spørgsmål så som: Hvad er bestemmende for, hvad mænd vælger i klædeskabet til en arbejdsdag, og hvad er afgørende når mænd køber nyt tøj?

The Good Guys: Design Society ons-tors kl. 10-17, fre kl. 10-20, lør kl. 10-15, søn kl. 10-14

Debat om mænds tøjvaner og fredagsbar: Design Society fredag kl. 17

Bæredygtige talenter fra hele verden

Under modeugen kan man også opleve, hvordan unge designere fra bl.a. Kina, Frankrig, Singapore og England, har arbejdet med bæredygtighed som driver for design. Det sker når verdens største designkonkurrence for bæredygtig mode, EcoChic Design Award, for første gang kommer til Danmark og udstilles i Design Society. Udstillingen er åben for alle.

EcoChic Design Award: Design Society, ons-tors kl. 10-17, fre kl.10-20, lør kl. 10-15, søn kl. 10-14.

Grøn shopping

Hvis man hører til blandt de modeglade forbrugere, hvis hjerte banker for både shopping og bæredygtighed, behøver man ikke lede længe. Man kan nemlig bevæge sig ud på den grønne shoppingrute Green Walk, som guider forbi de bedste butikker, der forhandler livsstilsprodukter, hvor bæredygtighed er tænkt ind.