Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge, Udland

Style.com inkluderer Copenhagen Fashion Week

Et af verdens førende og mest anerkendte modesites Style.com inkluderer nu Copenhagen Fashion Week i sin faste modeugedækning.
Et af verdens førende og mest anerkendte modesites Style.com inkluderer nu Copenhagen Fashion Week i sin faste modeugedækning.

Som et led i Style.com’s internationaliseringsstrategi har det førende amerikanske modesite for første gang valgt at inkludere Copenhagen Fashion Week i dets faste dækning af internationale modeuger. Det skyldes, at Style.com, som hidtil har begrænset dækningen til at omfatte modeugerne i Paris, London, Milano og New York, anser Copenhagen Fashion Week for at være en betydelig spiller på den internationale modescene.

Øger den internationale bevågenhed om modeugen

At Style.com vælger Copenhagen Fashion Week som et nyt område, vækker begejstring hos Danish Fashion Institute, der siden 2005 har arbejdet målrettet på at styrke modeugen og få international bevågenhed til den københavnske modeby.

”Vi har efterhånden nået mange milepæle i Danish Fashion Institutes snart ti år lange historie, men at Style.com nu har valgt at tage Copenhagen Fashion Week med i deres faste og toneangivende modeugedækning, er unægtelig en af de større anerkendelser, dansk mode længe har fået,” siger Anne Christine Persson, udviklingsdirektør for Copenhagen Fashion Week under Danish Fashion Institute.

Vil blive anmeldt blandt showanmeldelserne

”Det har stået som dét primære interne benchmark, vi satte os selv i 2005: At vi ville arbejde for, at København en dag skulle havne på Style.com på samme måde som de førende modebyer med anmeldende journalistik af de vigtigste mærker, der viser shows i København. Det er nu lykkedes, og vi har svært ved at få armene ned,” siger Eva Kruse administrerende direktør for Danish Fashion Institute og Copenhagen Fashion Week, og fortsætter:

”– Den første sæson vi lavede showkalenderen under Copenhagen Fashion Week i sommeren 2006, var den eneste journalist, vi havde budget til at flyve ind, Laird Borrelli fra Style.com – og hun skrev godt nok også en fin artikel om vores modeuge, men vi fik ikke lov til at blive anmeldt blandt showanmeldelserne. Det har vi forsøgt hver sæson siden og nu lykkes det endelig. Årsagen til gennembruddet skal tilskrives, at der fra danske mærkers side er blevet leveret kontinuerlig kvalitet og et godt internationalt niveau på shows. Så stort tillykke til os alle!”

Showanmeldelser, showbilleder og street style billeder

Style.com kommer til at dække Copenhagen Fashion Week med showanmeldelser fra udvalgte shows, showbilleder samt street style billeder. Style.com står for den overordnede editering og udvælgelse af shows, der skal anmeldes og selve anmeldelserne skrives af den London-baserede modejournalist Susanne Madsen, der blandt andet skriver for Dazed and Confused og Wall Street Journal.