Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

G-Star-kollektion høster internationale priser

Det hollandske mærke G-Star Raw har netop modtaget to internationale priser for deres bæredygtige kollektion ”RAW for the Oceans”.
Det hollandske mærke G-Star Raw har netop modtaget to internationale priser for deres bæredygtige kollektion ”RAW for the Oceans”.

Den bæredygtige denim-kollektion er lavet af genanvendt plastic fra havet, og den er nu blevet hædret med to priser i henholdsvis London og Stockholm. Der var her tale om priserne Wallpaper* Magazine Design Award 2015 for “Best Denim Clothing Collection” og “H&M x ELLE Conscious Award” ved ELLE Gallashowet.

”Med et kerneprodukt som jeans, der traditionelt set er kendt for at belaste miljøet under produktionen, står G-Star som en rollemodel med deres bæredygtige arbejde. De er også pionerer i forhold til at informere forbrugerne om, hvor og hvordan deres produkter bliver produceret, og de bruger innovative materialer for at redde havet og dyrene,” sagde H&Ms bæredygtighedschef Catarina Midby ved prisoverrækkelsen under ELLE gallashowet.

LÆS OGSÅ: G-Star Raw og Stella McCartney forpligter sig på bæredygtighed

”RAW for the Oceans”-kollektionen er lavet i samarbejde med leverandøren Bionic Yarn, NGO’en Parley for the Oceans og Pharrell Williams som co-designer. Det er den første denim-kollektion, der er lavet af genanvendt plasticmateriale fra havet.

G-Star vandt allerede sidste år Product Design-prisen ved Cannes Lions International Festival of Creativity for deres miljøengagement og progressive tilgang til produktudvikling. De kan nu tilføje de to nye priser til deres prissamling.

Kollektionen forsætter med en forårs/sommerlinje, som bliver vist i februar måned. Her vil man se nye prints og silhuetter, forvasket denim og en bredere farvepalet, oplyser G-Star i en pressemeddelelse.