Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Insourcing af produktion skal på dagsordenen i 2015

Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædnings vil i 2015 sætte fokus på insourcing af produktion ved at nedsætte tænketanken ”Tekstil- og modeproduktion tilbage til Danmark?”. Planen er at udtænke en handlingsplan, der præsenteres i tredje kvartal.
Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædnings vil i 2015 sætte fokus på insourcing af produktion ved at nedsætte tænketanken ”Tekstil- og modeproduktion tilbage til Danmark?”. Planen er at udtænke en handlingsplan, der præsenteres i tredje kvartal.

Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning afholdt i efteråret en masterclass om insourcing af produktion til Danmark, hvor både brancheorganisationer, designere, leverandører og politikere deltog for at diskuterer udfordringer og muligheder. Arrangementet modtog stor ros fra de deltagende og havde i månederne efter et langt efterspil, hvor debatten fortsatte i en række forskellige medier. Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning har derfor valgt at fortsætte fokus på området i 2015 ved at nedsætte en tænketank, der skal resultere i en konkret handlingsplan i årets tredje kvartal.

Ifølge direktør for Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning Betina Simonsen, handler tænketanken om at gribe de bolde, som efterårets masterclass smed op i luften.

”Vi har haft et fantastisk efterspil på vores masterclass, hvilket har bevist at insourcing af produktion i Danmark er et emne, der optager alle aktører i industrien. Det er derfor vigtigt, at emnet ikke bare forbliver et debatemne, men at vi tager skridtet videre og ser på, hvordan vi konkret kan gribe insourcing an og på længere sigt realisere det,” siger Betina Simonsen til FashionForum.

Åben for forslag, for det er ikke bare ’ligetil’

Det er endnu ikke endeligt annonceret, hvem der vil sidde i tænketankens panel, men Betina Simonsen understreger, at det er hensigten at samle en bred vifte af relevante aktører, så man få belyst problemstillingen fra forskellige vinkler.

”Der er så meget, man skal tage hensyn til, når man skal lave en handlingsplan om insourcing, og derfor er det alfa omega at have et panel med forskellige kompetencer og referencerammer. Dét at flytte produktion til Danmark er jo ikke ’bare’ at kopiere andre europæiske lande, da vi har nogle andre forudsætninger. Derfor skal man måske tænke i alternative baner, hvor eksempelvis teknologi kan spille en stor rolle,” siger Betina Simonsen og tilføjer, at man er velkommen til at skrive på netværkets facebook-side, hvis man har forslag til relevante paneldeltagere.

Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning vil også deltage på folkemødet i Bornholm for at diskutere problemstillingerne omkring insourcing med politikerne.