Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi, Udland

Kontroversiel direktør forlader Abercrombie & Fitch

Den noget omstridte Mike Jeffries, der siden 1992 har ledet det amerikanske tøjmærke Abercrombie & Fitch, har forladt sin post som administrerende direktør med øjeblikkelig virkning.
Den noget omstridte Mike Jeffries, der siden 1992 har ledet det amerikanske tøjmærke Abercrombie & Fitch, har forladt sin post som administrerende direktør med øjeblikkelig virkning.

I kølvandet på stagnerende salgstal, nedadgående profit, utilfredse investorer og kontroversiel markedsføring er 70-årige Mike Jeffries nu trådt tilbage som administrerende direktør for Abercrombie & Fitch. Det skriver FT.com.

”Jeg tror, det er det rigtige tidspunkt for en ny ledelse, der kan tage virksomheden videre til den næste fase,” siger Mike Jeffries til FT.com og tilføjer samtidig, at hans tilbagetræden sker med øjeblikkelig virkning.

I forbindelse med nyheden udtaler mærkets bestyrelsesformand Arthur Martinez, at Mike Jeffries exit er resultatet af længere tids samtaler mellem bestyrelsen og Mike Jeffries selv.

Han understreger samtidig, at man ikke vil haste processen med at finde en efterfølger igennem, da det skal være den helt rette kandidat, der sætter sig i direktørstolen fremover.

Arthur Martinez vil optræde som konstitueret direktør, indtil en permanent kandidat er fundet.

Kun tøj til smukke mennesker

Mike Jeffries har siddet i direktørstolen i 22 år, og har i mange år været anset som visionær, da det primært er ham, der har skabt det designudtryk og den brandidentitet, vi kender Abercrombie & Fitch for i dag.

Kontroversielle markedsføringsinitiativer såsom at Abercrombie & Fitch kun skal bæres af “cool og smukke mennesker” sammenstillet med dårlige økonomiske resultater, har dog skabt røre i offentligheden såvel som blandt investorer. I maj blev Mike Jeffries eksempelvis offentligt anklaget for fejlslagen ledelse af en investor

For en uge siden offentliggjorde Abercrombie & Fitch et kvartalsregnskab, der viste en nedgang på 10 procent i in-store salg. Mærkets aktier steg dog med 9,8 procent efter nyheden om Mike Jeffries’ tilbagetræden som direktør.

Kilde: FT.com