Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

H&M-chef modtager Fairness Award

Karl-Johan Persson er kommet i selskab med blandt andre Hillary Clinton efter at have modtaget non-profit-organisationen The Global Fairness Initiatives årlige Fairness Award.
Karl-Johan Persson er kommet i selskab med blandt andre Hillary Clinton efter at have modtaget non-profit-organisationen The Global Fairness Initiatives årlige Fairness Award.

H&Ms topchef Karl-Johan Persson er en af dette års modtagere af The Fairness Award, som blev overrakt af The Global Fairness Initiative ved en ceremoni i Washington D.C. i sidste uge.

Persson modtog prisen for H&Ms arbejde for at skabe muligheder for fattige arbejdere. Mere konkret modtog Karl-Johan Persson prisen for H&Ms såkaldte Fair Living Wage Strategy. Herigennem arbejder modekoncernen for, at alle tekstilarbejdere i produktionslandene skal kunne leve af deres løn.

LÆS OGSÅ: ”H&M vil forhøje mindsteløn”

”Karl-Johan Perssons arbejde – både personligt og gennem H&Ms sociale initiativer – har sat et stærkt eksempel for ledelse og innovation på nogle af de mest udfordrende problemer, som fattige og marginaliserede befolkningsgrupper står over for rundt om i verden,” sagde Karen Tramontano, grundlægger og præsident for The Global Fairness Initiative ifølge en pressemeddelelse fra H&M.

Non-profit-organisationen Global Fairness Initiative arbejde for at fremme en mere retfærdig og bæredygtig tilgang til økonomisk udvikling. De øvrige modtagere af dette års Fairness Award var: Robert B. Zoellick, formand for Goldman Sachs’ internationale rådgivere og tidligere præsident for Verdensbanken (2007-2012) samt Nani Zulminarni fra organisationen PEKKA, der organiserer fattige kvinder i tidligere konfliktområder.

LÆS OGSÅ: ”H&M-fond bag nyt CSR-program i Etiopien”

”Jeg er meget beæret over, at The Global Fairness Initiative har valgt at anerkende H&Ms rolle i forhold til at øge udviklingsmulighederne for de fattige lande. For mig er denne pris naturligvis en hyldest til alle i H&M og hele vores team af mennesker, der arbejder sammen på verdensplan for en mere bæredygtig fremtid,” sagde Karl-Johan Persson ved prisoverrækkelsen.

LÆS OGSÅ: ”H&M donerer fire mio. til menneskerettigheder”

The Fairness Award er tidligere blevet tildelt blandt andre USA’s tidl. udenrigsminister Hillary Clinton og Finlands tidligere præsident Tarja Halonen.