Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Stor fremgang til PWT Group

Herretøjskoncernen, der står bag de to kæder Tøjeksperten og Wagner, samt producerer og sælger mærker som Bison, Junk de Luxe og Shine Original, har oplevet en omsætnings fremgang på 21 millioner kroner i regnskabsåret 2013/14.
Herretøjskoncernen, der står bag de to kæder Tøjeksperten og Wagner, samt producerer og sælger mærker som Bison, Junk de Luxe og Shine Original, har oplevet en omsætnings fremgang på 21 millioner kroner i regnskabsåret 2013/14.

PWT Group har både forbedret omsætningen og driftsresultatet. I Danmark har de to herretøjskæder Tøjeksperten og Wagner vundet markedsandele og fastholdt indtjeningen. Væksten er primært drevet af en fremgang i salget af egne brands – en stigning, der kommer efter PWT Group har foretaget en fokuseret indsats på eksportmarkederne og udvidet salgsorganisationen.

”Det er eksporten af vores brands, der driver vores vækst. Vi har simpelthen sat ind med en større salgsstyrke. Det betyder flere sælgere og investering i nogle flere showrooms, vi kan sælge vores varer ud fra,” fortæller administrerende direktør i PWT Group Ole Koch til FashionForum og tilføjer, at det især er mærkerne Lindbergh og Shine Original, der trækker eksportfremgangen.

Han påpeger dog, at detailledet også udgør et vigtigt ben i PWT Groups strategi.

”Kombinationen af, at vi både har wholesale og detail gør, vi ikke er så sårbare. Detailledet kører ligeud, og vi effektiviserer det løbende. Det, som vi optimerer fra detailleddet, investerer vi i vores eksport. Det er en god platform at have de to ting sammen,” siger Ole Koch til FasionForum.

Han understreger desuden, at man med detailkæderne Tøjeksperten og Wagner er godt positionerede til den dag, hvor det danske marked atter retter sig.

Selvom de udfordrende markedsvilkår ventes at fortsætte  2014/15, forventer PWT Group at øge både omsætning og driftsresultat (EBITDA).

Nøgletal PWT Group 2013/14


Nettoomsætning 853 millioner kroner (832 millioner kroner i 2012/13)
Bruttoresultat 287 millioner kroner (272 millioner kroner i 2012/13)
Driftsresultat (EBITDA) 85 millioner kroner (72 millioner kroner  2012/13)
Resultat før skat 54 millioner kroner (18 millioner kroner)
Årets resultat 38 millioner kroner (10 millioner kroner)

Gennemsnitligt antal heltidsansatte medarbejdere 553 (554 i 2012/13)

PWT Group ejes 66 procent af Polaris Private Equity. Blandt de øvrige aktionærer er selskabets direktion og bestyrelsen sat tidligere ejere.