Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Udland

Zara-rationering: Kun fem stykker tøj per kunde

Fast fashion-giganten Inditex’ butikker i Venezuela har været nødt til at sætte begrænsninger på kundernes tøjkøb efter 11 timers køer og tomme lagre.
Fast fashion-giganten Inditex’ butikker i Venezuela har været nødt til at sætte begrænsninger på kundernes tøjkøb efter 11 timers køer og tomme lagre.

Det går tilsyneladende godt for Inditex’ butikker i Venezuela. Måske også lidt for godt.

I hvert fald har franchisetageren i landet, Phoenix World Trade, set sig nødsaget til at sætte loft over, hvor meget tøj kunderne i Zara-, Bershka- og Pull & Bear-butikkerne må købe. Det skriver FashionUnited.

Hver kunde må maks. købe fem stykker tøj per måned. Kunderne skal registrere sig med deres identitetskort, så butikkerne kan registrere den enkelte kundes antal køb.

Favorabel valutakurs betyder kæmpe rabat

Ifølge den spanske avis El Mundo skyldes de lange køer, at regeringen har pålagt Inditex at skære 50 procent af priserne.

Det er imidlertid ikke første gang, at folk står timevis i kø foran Zara-, Bershka- og Pull & Bear-butikkerne i det sydamerikanske land. Ifølge en Bloomberg-artikel fra juni i år, har der været tømte hylder flere gange i løbet af 2014 og 2013.

LÆS OGSÅ: ”Lavere overskud hos Inditex”

Det skyldes, at regeringen, der fører en stram valutakontrol, har givet franchisetageren en særligt favorabel vekselkurs på linje med essentielle produkter som mad og medicin.

Det har betydet, at priserne på tøjet i Inditex-butikkerne ligger markant under alle andre i landet – selv gadehandlende. Ifølge Bloomberg-artiklen svarer det til en rabat på 85 procent.

Der er i øjeblikket 10 Zara-butikker, 10 Bershka-butikker og fem Pull & Bear-butikker i Venezuela. På verdensplan har Inditex 6.460 butikker.

Kilder: El Mundo, FashionUnited, Bloomberg.