Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Danske webshops’ indtjening halveret på et år

Fra 2012 – 2013 er de danske internetbutikkers indtjening faldet med 50 procent.
Fra 2012 – 2013 er de danske internetbutikkers indtjening faldet med 50 procent.

Foreningen af Danske Internethandlende har offentliggjort en ny rapport. Den viser, at den gennemsnitlige afkastningsgrad for de danske webbutikker generelt er næsten halveret.

I 2012 lå den gennemsnitlige afkastgrad på 22 procent, mens den i 2013 faldt til 13 procent, og FDIH forventer, at trenden fortsætter i 2014.

Udenlandske webshops presser

Årsagen til faldet i de danske webshops afsætning skyldes, at store udenlandske netbutikker presser hele markedet. Så imens danskernes samlede nethandel vokser med 15 procent i år, så stiger den udenlandske del alene med 30 procent, skriver FDIH.

“Det er rigtig, rigtig meget. Det piber vi ikke over, for sådan er det indre marked, men det betyder, at vi skal have de danske internetbutikker til at hive flere penge fra udenlandske kunder. Så FDIH er i dialog med Eksportrådet om mulighederne, ligesom vi arbejder for at få politisk støtte til at få flere danske virksomheder ud på eksportmarkederne,” siger Annette Falberg, der er administrerende direktør i FDIH på FDIH.dk.

Gode digitale købmænd

FDIH har sammen med Deloitte analyseret indtjeningen hos en række af FDIHs medlemmer for at få svar på spørgsmålet: Er de gode digitale købmænd?

Trods halveringen i indtjeningen hos respondenterne i undersøgelsen, konkluderer FDIH, at de internethandlende faktisk er gode købmænd. Her er nogle af deres øvrige konklusioner.

  • 7 ud af 10 virksomheder har overskud i 2013, Knapt halvdelen (47 procent) har haft overskud tre år i træk eller mere
  • 43,5 procent af virksomhederne er ”meget sunde” med høj soliditet og et godt afkast
  • Store virksomheder med over 50 ansatte, klarer sig generelt bedre end små virksomheder
  • Mellemstore virksomheder med 10-50 ansatte har det svært. Afkastningsgraden er faldet til blot 6 procent i 2013, 41 procent har underskud og primært resultat pr. ansat er blot 24 t.kr. (50 t.kr. i gennemsnit)
  • Øget effektivitet i branchen. Den gennemsnitlige omsætning pr. ansat er vokset med 20 procent fra 2012 til 2013