Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Dansk tøjbyttemarked indtager Los Angeles

Det danske bæredygtighedsinitiativ, Global Fashion Exchange, som fremmer bæredygtigt forbrug gennem tøjbytte, afholdes i morgen for første gang uden for Danmark.
Det danske bæredygtighedsinitiativ, Global Fashion Exchange, som fremmer bæredygtigt forbrug gennem tøjbytte, afholdes i morgen for første gang uden for Danmark.

Hvor det til Oscar-uddelingerne er den globale filmelite, der dropper forbi Dolby Theatre i hjertet af Hollywood, er det i dag det danske tøjbyttekoncept, Global Fashion Exchange, der indtager spotlyset.

Global Fashion Exchange blev etableret af Danish Fashion Institute (DAFI) i 2013. Tøjbyttemarkedet, som tidligere er blevet afholdt på Rådhuspladsen i København, har til formål at fremme bæredygtigt forbrug.

LÆS OGSÅ: ”Global Fashion Exchange: Byt til nyt – det er gratis og godt for miljøet”

”Det er stort, at et lille – om end ambitiøst – danskfødt initiativ nu rykker til udlandet, og vi er spændte på at se, hvordan de amerikanske forbrugere vil tage imod konceptet,” siger administrerende direktør i Danish Fashion Institute, Eva Kruse.

LÆS OGSÅ: ”Dansk tøjbyttekoncept til USA”

Hun ser afholdelsen af arrangementet i forskellige storbyer som en god mulighed for at fremme tanken om bæredygtighed verden over.

”Når vi vælger at afholde Global Fashion Exchange i storbyer som Los Angeles, er det fordi, vi tror på, at det er en effektiv måde at få spredt budskabet om, hvordan man kan forbruge mere bæredygtigt ved blandt andet at genbruge tøj gennem tøjbytte,” siger hun.

Eva Kruse ser også Global Fashion Exchange som en kærkommen anledning til at markedsføre København som modeby og hjemsted for flere andre vigtige – og efterhånden internationalt anerkendte – bæredygtighedsinitiativer inden for mode, såsom topmødet Copenhagen Fashion Summit.

LÆS OGSÅ: ” Se oplæggene fra Copenhagen Fashion Summit”

Global Fashion Exchange skal i løbet af 2015 afholdes på flere nøglelokationer i udvalgte storbyer. Efter Los Angeles går turen videre til Times Square i New York i foråret.

Tøjbyttemarkedet afholdes i tæt samarbejde med H&M, Ford Motor Company og I:CO samt det kreative bureau Intandem Creatives.