Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Pandora opjusterer igen, igen, igen

Smykkegiganten hæver forventningerne til årets omsætning med en halv milliard. Samtidig får administrerende direktør Allan Leighton et særdeles gyldent håndtryk, når han forlader chefstolen til marts.
Smykkegiganten hæver forventningerne til årets omsætning med en halv milliard. Samtidig får administrerende direktør Allan Leighton et særdeles gyldent håndtryk, når han forlader chefstolen til marts.

For sjette kvartal i træk opjusterer Pandora forventningerne. I forbindelse med offentliggørelsen af virksomhedens kvartalsregnskab har Pandora besluttet at hæve forventningerne til årets omsætning med 500 millioner kroner.

”Baseret på den positive udvikling i 3. kvartal har Pandora besluttet at øge forventningerne til årets omsætning til mere end DKK 11,5 milliarder (fra tidligere forventet mere end 11,0 milliarder). EBITDA-marginen forventes at overstige 35 procent mod tidligere forventet ca. 35 procent,” skriver Pandora i kvartalsregnskabet.

Virksomheden har i den grad været igennem en rutsjetur siden børsnoteringen i 2010 med en kæmpe nedjustering i 2011 og er nu igen i kraftig vækst.

LÆS OGSÅ: ”Pandoras topchef sagsøgt af aktionærer”

”Vi glæder os over endnu et stærkt kvartal, hvor vi kunne konstatere den højeste omsætning og EBITDA nogensinde. Alle regionerne klarede sig fortsat godt, drevet af udvidelsen af vores butiksnetværk, bedre eksekvering i butikkerne og fortsat attraktive produkter. Endvidere er resultatet af vores fokus på ringe særligt opmuntrende, og vi oplevede næsten en fordobling af salget i denne kategori i 3. kvartal,” siger Pandoras administrerende direktør Allan Leighton i en pressemeddelelse.

Topchefen har også ekstra grund til at glæde sig, idet han kan se frem til en fratrædelsesgodtgørelse, der kan mærkes. Når han til marts næste år forlader direktørstolen, der overtages af Anders Colding, får Leighton nemlig en bonus på hele 34 millioner kroner. Det svarer til lige knap 56.000 kroner om dagen fra han tiltrådte i juli 2013 til han fratræder i marts næste år.

LÆS OGSÅ: ”Ny topchef i stolen hos Pandora”

”Pandora har i 3. kvartal inkluderet hensættelse til potentielle fratrædelsesgodtgørelser frem til 2016 på 34 mio. kr., relaterede til ansættelsesaftalen med den nuværende CEO, Allan Leighton,” skriver smykkevirksomheden i kvartalsregnskabet.

Til marts bliver Allan Leighton næstformand i bestyrelsen.