Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

H&M-fond bag nyt CSR-program i Etiopien

H&M vil i perioden 2014-2017 i samarbejde med det svenske investeringsfond Kinnevik investere omtrent 7,1 millioner kroner for at fremme bæredygtighed i Etiopien.
H&M vil i perioden 2014-2017 i samarbejde med det svenske investeringsfond Kinnevik investere omtrent 7,1 millioner kroner for at fremme bæredygtighed i Etiopien.

Formålet med H&M og Kinneviks initiativ er at være med til at forbedre situationen for de etiopiske kvinder og børn. Det skriver www.just-style.com.

H&M Conscious Foundation og Reach for Change vil skabe et filantropisk program, hvor såkaldte “iværksættere” kan løse sociale problemer i lokale samfund. Iværksætterene vil få financial støtte, forretningsekspertise og mulighed for at indgå i netværk, hvor de kan få hjælp til at udvikle deres ideer.

LÆS OGSÅ: “H&M-formand modtager FNs humanitære pris”

Programmet er allerede implementeret i ni lande – herunder i DR Congo og Ghana – og udviklet af Reach and Change. Iværksætterne har i DR Congo givet hospitalsindlagte børn mulighed for uddannelse, mens de i Ghana har bygget mobile biblioteker til børn i socialt udsatte områder.

H&M er for nyligt påbegyndt et arbejde med etiopiske leverandører, samt i september 2014 påbegyndt et samarbejde med det svenske investeringsfirma Swedfund for at udvikle bedre sociale vilkår og miljørelaterede standarder i Etiopien.

LÆS OGSÅ: ”H&M lægger pres på regeringen i Bangladesh”

H&M vil bidrage med dets viden om det globale tekstilmarked, mens Swedfund vil investere i H&M’s levenrandører. Ligeledes vil man formulere nye standarder for bæredygtig (miljørigtig) produktion samt opfølgende indikatorer, herunder vandforbrug og lønforhold.