Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

Levi’s vil belønne ansvarlige leverandører

Jeans-giganten vil fremover give billigere lån til leverandører, som scorer højt i bæredygtighedsmålinger.
Jeans-giganten vil fremover give billigere lån til leverandører, som scorer højt i bæredygtighedsmålinger.

Gode arbejdsforhold på fabrikken, høj sikkerhed og en aktiv miljøindsats skal belønnes. Det er grundtanken bag et nyt initiativ fra Levi Strauss & Co.

Den amerikanske virksomhed har netop lanceret et nyt program, hvor de udsteder billige lån til deres leverandører i udviklingslandene, så disse kan investere i deres produktionsapparat i forhold til miljø, sundhed, sikkerhed og arbejdsforhold.

Programmet er konstrueret således, at de leverandører, der scorer højt i bæredygtighedsmålinger får relativt bedre låneforhold. Levi’s-initiativet bliver lanceret i samarbejde med World Bank Group’s International Finance Corporation (IFC), som er verdens største udviklingsorganisation, der udelukkende har fokus på den private sektor.

LÆS OGSÅ: ”Levi’s laver slow fashion-kollektion”

”Levi Strauss & Co. tror på, at samarbejdspartnere, der scorer højt på vores strenge standarder bør anderkendes og belønnes på en måde, der gør dem i stand til at geninvestere i deres forretning og forbedre deres bæredygtighedsformåen. Dette innovative program giver et økonomisk incitament til vores leverandører, som klarer det godt i vores bæredygtighedsmålinger,” siger David Love, der er Chief Supply Chain Officer hos Levi Strauss & Co. i en pressemeddelelse.

Konkret giver programmet differentieret kortfristet finansiering til tøj- og tekstilproducenter med en lavere omkostning for de låntagere, der scorer højt i Levi Strauss & Co.’s monitoreringssystem for miljømæssige og sociale forhold. Mere specifikt er der bedre låneforhold i vente til de, som scorer højt i Levi’s’ såkaldte Terms of Engagement-vurderinger (TOE), som måler arbejdsforhold, sundhed, sikkerhed og miljøindsats. Jo højere TOE-score, desto billigere lån.

Ifølge IFC er Levi Strauss & Co. den første store internationale indkøber, der slår pjalterne sammen med en finansiel institution for at tilbyde sine leverandører et direkte økonomisk incitament til at forbedre deres forretningsdrift.