Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Cover sætter plus-size-model på forsiden

Uden at det er en del af et tema eller på anden måde sættes i tale, har magasinets novemberudgave amerikanske Ashley Graham forsiden. Modellens størrelse er underordnet, siger chefredaktøren.
Uden at det er en del af et tema eller på anden måde sættes i tale, har magasinets novemberudgave amerikanske Ashley Graham forsiden. Modellens størrelse er underordnet, siger chefredaktøren.

I denne måneds udgave af Cover kan læsere opleve den amerikanske plus-size-model Ashley Graham på forsiden. I modsætning til mange andre magasiner bliver valget af en plus-size-model dog ikke sammensat med et tema om kropstyper.

”Vi har valgt skyde Ashley Graham til dette nummers forside, simpelthen fordi vi synes, hun er en sej person. Vi har ikke valgt hende på baggrund af hendes kropstype, eller fordi vi ville lave et specielt fokus i dette nummer,” siger Covers chefredaktør Sara Sievers i et telefoninterview med FashionForum.

Hun understreger samtidig, at det har været bevidst ikke at gøre et nummer ud af valget af en større forsidemodel.

”Det har været vigtigt for os, at vi ikke behandler denne måneds forside anderledes, end vi normalt gør. Vi har gerne ville understrege, at hendes størrelse er underordnet, og at hun er en model som alle andre,” siger Sara Sievers.

Nye kropstyper i magasinverdenen

Det er ikke første gang, at Cover bruger en forsidemodel, der skiller sig ud. I februar måned sidste år brugte Cover Caroline de Maigret, der med sine dengang 38 år var en del ældre end modelgennemsnittet. Ifølge Sara Sievers er der dog generelt en tendens til forskellige kropstyper i printmediet.

”Kvindebilledet er ikke længere så ensartet, som det førhen har været, og jeg tror, det har noget at gøre med, at folk er blevet mættet af at se på den samme type af kvinde. Vi vil i de kommende år se en større mangfoldighed og et bredere kvindeideal i magasinverdenen,” siger Sara Sievers.

Internationale modeblade som Elle og Vogue har også med jævne mellemrum brugt plus-size-modeller på deres forsider.