Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne, Udland

John Galliano taber sag om uretmæssig afskedigelse

Den tidligere Christian Dior-profil har fået afslag ved arbejdsretten i Paris på sit krav om millionerstatning.
Den tidligere Christian Dior-profil har fået afslag ved arbejdsretten i Paris på sit krav om millionerstatning.

John Galliano havde krævet erstatning med begrundelse i, at Dior og Gallianos moderselskab, LVMH, var fuldt ud vidende om hans daværende alkohol- og stofmisbrug. Designeren nedlagde derfor påstand om, at de to virksomheder burde have grebet ind og taget medansvar for den nedsmeltning, han endte med at få i fuld offentlighed og som førte til hans fyring i 2011.

”De to firmaer var fuldt ud klar over, hvilken tilstand jeg var i – alene for at klare mig igennem fittings, tog jeg Valium,” sagde John Galliano i retten ifølge fransk Women’s Wear Daily.

I stedet for at få de op til 77 millioner kroner i erstatning, Galliano havde krævet, blev han pålagt at betale én euro (cirka 7,5 kroner) til både Christian Dior og det LVMH-ejede ’John Galliano’.

LÆS OGSÅ: “John Galliano er tilbage på modescenen”

53-årige John Galliano, der i dag arbejder som kreativ direktør for Maison Martin Margiela, gav i retten udtryk for stor veneration for huset Dior. Men han lagde ikke skjul på, at det massive kreative pres til sidst var blevet for meget.

”Jeg kan ikke lade de 17 år, jeg tilbragte og nød i Dior at blive formørket af det, der skete. I løbet af årene som kreativ direktør, indså jeg ikke, at succesen og firedoblingen af omsætningen havde en stor og ødelæggende pris: Mit fysiske og mentale helbred. Altid mere arbejde, altid flere forpligtigelser og et stadig stigende pres – en farlig og sygelig spiral ude af kontrol,” sagde John Galliano i arbejdsretten.

LÆS OGSÅ: “Galliano dømt ved retten i Paris”

Siden sin fyring i 2011 har John Galliano været igennem langvarige afvænningsforløb og holdt en pause fra modeindustrien.

Kilder: International Business Times, Vogue