Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Richemont vinder over kopisider i højesteret

Ny afgørelse ved den britiske højesteret tvinger internetudbydere til at hjælpe med at slå ned på websteder, der sælger kopivarer.
Ny afgørelse ved den britiske højesteret tvinger internetudbydere til at hjælpe med at slå ned på websteder, der sælger kopivarer.

Fremover skal internetudbydere hjælpe i kampen mod websteder, der sælger kopivarer.

Det er resultatet af en afgørelse ved den britiske højesteret i en sag, som det schweiziske luksuskonglomerat Richemont har anlagt. Det skriver FashionUnited.

Afgørelsen, der angiveligt er den første af sin art, pålægger britiske internetudbydere som eksempelvis BSkyB, BT, EE, TalkTalk og VirginMedia at blokke adgangen til seks specifikke websites, der sælger kopier af Richemont-mærkernes varer.

Richemont står blandt andet bag Cartier, Montblanc, IWC, Net-A-Porter, Van Cleef & Arpels, Baume & Mercier samt Jaeger-LeCoultre.

LÆS OGSÅ: “Kopivarer snyder de fleste: Ny rapport afdækker tallene”

Ifølge FashionUnited åbner afgørelsen for, at modebrands fremover kan tvinge internetudbydere til at lukke for adgangen til varemærke-krænkende sider, såfremt modevirksomheden kan finde og identificere IP-adresserne bag de sider, der sælger kopivarerne og videregive disse til internetudbyderne.

LÆS OGSÅ: “Kina vil varemærketyveri til livs”

”Denne sag er et positivt skridt i kampen for at beskytte brands og kunder mod salg af forfalskede varer online. Vi er tilfredse med denne dom og domstolens anerkendelse af, at der er en offentlig interesse i at forhindre varemærkekrænkelse, især når der er kopivarer involveret,” siger en talsmand fra Richemont til avisen The Guardian.

Kilde: FashionUnited.co.uk