Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Regeringen vil gøre det enklere at drive virksomhed i Danmark

Regeringen gennemfører nu 31 forslag fra Virksomhedsforum for enklere regler.
Regeringen gennemfører nu 31 forslag fra Virksomhedsforum for enklere regler.

Blandt andet foretages der en række forenklinger på regnskabsområdet. Det indebærer, at de danske krav i højere grad tilpasses de internationale regnskabskrav. Det gør det nemmere for danske virksomheder at udarbejde regnskaber, som også kan anvendes overfor deres internationale samarbejdspartnere, skriver Erhvervs- og vækstministeriet i en pressemeddelelse.

Derudover ændrer regeringen nu bogføringsreglerne, så virksomhederne fremover slipper for at skulle søge dispensation til at opbevare elektronisk bogføringsmateriale i udlandet. På den måde bliver det nemmere for virksomhederne at anvende nye digitale cloud-baserede bogføringssystemer.

Desuden har Virksomhedsforum foreslået, at det gøres mere interessant for virksomhederne at levere data. Regeringen følger blandt andet forslaget ved, at der gives gratis adgang til regnskaber, og oplysningerne hermed vil kunne indgå i forskellige applikationer og services. En virksomhedsejer kan nu eksempelvis få en analyse af virksomheds styrker og svagheder i forhold til resten af branchen.

Virksomhedsforum for enklere regler blev nedsat af regeringen i 2012 og består af repræsentanter fra erhvervsorganisationer, arbejdsmarkedets parter og virksomheder. Virksomhedsforum sender konkrete forslag om regelforenklinger til regeringen tre gange om året.

Virksomhedsforum for enklere regler udpeger områder, hvor erhvervslivet oplever de største administrative byrder og kommer med forslag til forenklinger til regeringen. Alle forslag fra Virksomhedsforum og regeringens tilbagemelding kan findes på www.enklereregler.dk .