Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Sjælen tilbage i købsoplevelsen

Designeren Pernille de Place Winther relancerer tøjmærket Eksempel.
Designeren Pernille de Place Winther relancerer tøjmærket Eksempel.

Efter nogle år, hvor Pernille de Place Winther har søgt ny inspiration og udforsket nye arbejdsmetoder, åbner Eksempel igen.

“Mit mål er at skabe et personligt rum i modesalonen, hvor jeg går i direkte dialog med mine kunder. Samtidig ønsker jeg at kræse om dem med den bedste vejledning og derved give dem en eksklusiv oplevelse,” siger hun.

Dropper de fysiske butikker

Med den nye kollektion sætter hun fokus på en mere bæredygtig produktion. Designet er ikke sæsonbetonet, men skal kunne bruges på tværs af sæsonerne, år efter år. Eksempel produceres i Europa (Portugal, Grækenland og Litauen) og mindsker dermed forurening i forbindelse med transport.

Kollektion sælges ikke i almindelige butikker, men derimod ved diverse events. De første bliver en modesalon event i København og Århus.

“Tøjet, som sælges i limited edition, forudbestilles, og der bliver kun produceret det, der er bestilt. På den måde mindsker vi også ressourcespild og samtidig bliver købsprisen økonomisk overkommelig for de fleste uden at gå på kompromis med kvalitet eller design. Prisen kan holdes nede, når vi sælger direkte til kunden og springer de fordyrende mellemled over,” siger Pernille de Place Winther.

Mere bæredygtig produktion via forudbestilling

Rent praktisk forudbestiller man det ønskede tøj og betaler 50 procent. Seks uger efter er tøjet klar til levering og kan enten sendes eller afhentes mod resterende betaling.

Pernille de Place Winther er uddannet ved Danmarks Designskole. Hun var medstifter af det danske designkollektiv Könrøg og har designet og produceret hos Dirk Bikkembergs, Hoffman Copenhagen, ALIS, og Barbara i Gongini.