Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Derfor er Vietnam interessant som produktionsland

I takt med, at produktion i Kina er blevet dyrere, søger flere mod alternative produktionslande. Vietnam er et af de lande, der har fart i udviklingen.
I takt med, at produktion i Kina er blevet dyrere, søger flere mod alternative produktionslande. Vietnam er et af de lande, der har fart i udviklingen.

Som følge af en skærpet international konkurrence bliver prisfokus et stadig vigtigere parameter, når modevirksomheder skal vælge producenter. Det kommer blandt andre et produktionsland som Vietnam til gode, fortæller udviklingsdirektør i Danish Fashion Institute Jonas Eder-Hansen.

”Vores undersøgelser viser, at flere danske modevirksomheder er interesserede i nye leverandører fra især Bangladesh og Vietnam. Der er en tendens til, at den simple produktion i øjeblikket flytter væk fra Kina, som er ved at blive for dyr blandt andet på grund af højere lønomkostninger. I Vietnam får du på mange parametre den samme kvalitet bare billigere,” lyder det fra Jonas Eder-Hansen.

Gratis speed-dating-arrangement med producenter

Til december afholder Danish Fashion Institute et gratis speed-dating-arrangement i København, hvor cirka 10 udvalgte vietnamesiske producenter vil lægge vejen forbi.

Projektet, der har Danish Fashion Institute som arrangør og tovholder, hedder ”Danish Fashion Links – Access to Sustainable Production” og er støttet af Danidas CSR-pulje.

LÆS OGSÅ: ”Nyt initiativ: Bæredygtige producenter til Danmark”

Sammenslutningen for den vietnamesiske tekstilindustri VINATEX fremhæver i en analyse selv følgende styrker ved produktion i landet: En stor arbejdsstyrke, et løn-konkurrencedygtigt arbejdsmarked, moderne produktionsfaciliteter og et stabilt politisk klima.

Der er dog også udfordringer ved produktion i Vietnam, fortæller Jonas Eder-Hansen.

”Lige nu samarbejder vi med den lokale brancheorganisation og ILO’s Better Work-program om at finde de mest velegnede leverandører til det danske marked. Udfordringen i Vietnam er ligesom i mange andre produktionslande, at minimumsordrerne er relativt høje. Derfor arbejder vi på at finde mindre leverandører, som har lavere minimum, men samme kvalitet,” siger Jonas Eder-Hansen.

Speed-dating med vietnamesiske producenter:

Tid og sted:

1. december (eftermiddag): Introduktions-seminar om det vietnamesiske marked
4. december: Selve speed-dating-arrangementet

Både introduktions-seminar og speed-dating bliver afviklet hos Danish Fashion Institute i Design Society, H.C. Andersens Boulevard 27, Kbh. V.

Tilmelding:

Der er et begrænset antal pladser, som bliver fordelt efter først-til-mølle-princippet. Tilmelding sker ved at besvare følgende spørgeskema:

BESVAR SURVEY HER