Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Udland

WikiLeaks vil sælge modetøj

Ud over hemmelige oplysninger, vil hacker-organisationen ny tilbyde high-end-modetøj.
Ud over hemmelige oplysninger, vil hacker-organisationen ny tilbyde high-end-modetøj.

Siden december 2010, hvor den australske journalist Julian Assange stiftede WikiLeaks – et web-medie, hvis hovedformål var at publicere hemmelige dokumenter fra statsmagter og andre organisationer – har WikiLeaks levet at private donationer. Men da WikiLeaks ikke rigtig tjener penge, har Julian Assange besluttet at åbne en række fysiske butikker, som vil sælge WikiLeaks merchandise – herunder tøj, accessories og interiør.

”Det nye initiativ skal på sigt bidrage med supplerende indkomst. Virksomheden kæmper med at overleve, fordi den er så afhængig af private donationer,” siger WikiLeaks repræsentant Olafur Vignir Sigurvinsson til The Washington Post.

Ifølge Olafur Vignir Sigurvinsson er Indien et godt marked for organisationen, fordi den indiske befolkning er den i verden, som har det højeste kendskab til WikiLeaks.

Dog synes brandeksperten Santosh Desai fra New Delhi, at WikiLeaks’ forsøg på at tjene penge står i stræk kontrast til organisationens ideologi, og det, den står for, som er at være en non-profit organisation, hvis eneste formål er at dele den ’sande’ sandhed med folket. Det siger han til The Times India.