Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland, Udland

Oeko-Tex lancerer ny mærkning

Med mærkningen ’Made in Green’ vil sammenslutningen nu give forbrugerne endnu mere information om det enkelte stykke tøj.
Med mærkningen ’Made in Green’ vil sammenslutningen nu give forbrugerne endnu mere information om det enkelte stykke tøj.

Fremover vil forbrugere kunne scanne en QR-kode på det enkelte stykke tøj, hvis det ellers har et Oeko-Tex ’Made in Green’-mærke i nakken. På den måde kan forbrugeren ude i butikken få information om tekstilerne og fremstillingsprocessen.Skærmbillede 2014-10-06 kl. 14.18.59

’Made in Green’-mærkningen er oprindeligt udviklet af spanske Aitex (Textile Industry Research Association), men er nu overtaget af Oeko-Tex, som lader ‘Made in Green’ erstatte den tidligere ’Oeko-Tex 100-plus’-standard.

Beslutningen om en mærkning, der er mere synlig for forbrugerne, blev besluttet for et år siden, hvor Oeko-Tex varslede afviklingen af 100-plus-standarden, og nu er den mere forbrugerrettede afløser altså klar.

LÆS OGSÅ: ”Oeko-Tex dropper kendt miljømærkning”

”Som en logisk udvidelse af vores produktportefølje er Made in Green by ​​Oeko-Tex det perfekte værktøj for virksomheder i tekstilindustrien, der vil kommunikere deres arbejde med bæredygtighed til forbrugeren direkte på produktet,” udtaler generalsekretær i Oeko-Tex Dr. Jean-Pierre Haug på organisationens hjemmeside.

Ifølge Oeko-Tex er ambitionen med den nye standard at sætte miljø og arbejdsrettigheder i højsædet – hele vejen fra råmaterialerne til tøjbutikken.

I Danmark administreres Oeko-Tex-mærkningen af Teknologisk Instituts tekstilafdeling, som også står for undersøgelser og tilsyn.

Du kan læse mere om den nye standard på Oeko-Tex’ hjemmeside her.