Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Annonce for JOOR
Indland, Modeuge, Navne

Brancheorganisationerne tilfredse med samlet modeuge

Det vækker stor glæde hos mode- og tekstilbranchens organisationer, at CIFF ændrer sine messedatoer.
Det vækker stor glæde hos mode- og tekstilbranchens organisationer, at CIFF ændrer sine messedatoer.

Modemessen CIFF i Bellacenter meddelte i går, at de lægger deres datoer samtidig med Revolver i Øksnehallen/Lokomotivværkstedet. Dermed afholder de centrale messeaktører vintermodemesse samlet i uge fem. Det mødes med anerkendelse af Dansk Mode & Textil, Danish Fashion Institute og WEAR.

CIFF ændrer sine datoer til 29. januar til 1. februar. Det sker efter CIFF tidligere havde meldt nogle andre datoer ud, som følge af langsigtet strategi. Men på trods af dette – og til gavn for København som modehovedstad – har CIFF valgt at fokusere på at optimere modeugen til den samlede branche og byens bedste.

CIFF ønsker messedatoerne væk fra weekenden

CIFF fastholder dog i en pressemeddelelse, at de finder det mest optimalt, hvis modeugen på længere sigt flyttes, så den ikke falder i weekenderne, men afholdes på hverdage. Samtidig skriver CIFF i pressemeddelelsen, at det er deres ambition, at København bliver positioneret som en af Europas fem top-modedestinationer og som et seriøst alternativ til Berlin.

Lige nu og her møder CIFFs beslutning om at rykke modeugen dog lettelse og glæde hos modebrancheorganisationer.

”Det vigtigste har hele tiden været at samle modeugen, og jeg meget glad for, at CIFF har vist storsind og ændret datoerne, så de falder sammen med de øvrige aktiviteter i ugen. Det er selvfølgelig ærgerligt for CIFF, at de ikke lykkes med deres langsigtede strategi i denne omgang, men det er det eneste rigtige denne gang,” siger Thomas Klausen fra Dansk Mode & Textil til FashionForum.

CIFFs beslutning møder også anerkendelse hos direktør i Danish Fashion Institute, Eva Kruse:

”I begyndelsen af denne uge talte vi om, hvor opsplittet modeugen var blevet. Nu kan vi glæde os over, at den alligevel samles. Vi skylder CIFF en stor kasse champagne som tak for at bøje sig for fællesskabet og give deres bidrag til at styrke Copenhagen Fashion Weeks position på modeugeverdenskortet,” siger hun til FashionForum.

Copenhagen Fashion Week flytter showdatoerne

De nye messedatoer påvirker også showdatoerne for den kommende modeuge. Således kan Copenhagen Fashion Week nu melde de nye, officielle datoer for AW15 shows ud. De kommer til at ligge i hverdagene fra onsdag den 28. januar til og med fredag den 30. januar – altså dagen inden begge messer begynder og herefter under deres første åbningsdage. Showsne kommer dermed til at følge messernes åbningstider, hvilket har været efterspurgt i branchen.

Torben E. Hoffmann Rosenstock fra WEAR mener at en samling af alle aktører under af modeugen er altafgørende for København som modedestination:

“Det er vigtigt for udviklingen af København som en international modedestination, at alle de bærende aktører i den danske modebranche står sammen og giver modeugen et stort fælles skub. Det er der mulighed for nu, hvilket vi er rigtig glade for, og hos WEAR ser vi frem til at tage aktiv del i dette samarbejde,” siger han til FashionForum.

Modeugeråd skal forebygge lignende situationer

Som konsekvens af situationen omkring denne såvel som forrige modeuge, holder DM&T, Wear og DAFI fast i beslutningen om at nedsætte et permanent ”Modeugeråd”, hvis opgave bliver at fastlægge de officielle datoer for Copenhagen Fashion Weeks messer og shows – mindst to sæsoner frem.

Etableringen af et Modeugeråd bliver iværksat i løbet af efteråret.

Samlet set kommer Copenhagen Fashion Week AW15 til at ligge i perioden onsdag den 28. januar til søndag den 1. februar, og programmet bliver således:

  • Shows: Onsdag den 28. januar – fredag den 30. januar
  • Revolver (Øksnehallen og Lokomotivværkstedet): Torsdag den 29. januar – lørdag den 31. januar
  • CIFF (Bella Center): Torsdag den 29. januar – søndag den 1. februar
  • CIFF Raven (Forum): Torsdag den 29. januar – søndag den 1. februar CIFF Kids ligger uafhængigt af ovenstående og finder sted fra søndag den 25. – tirsdag den 27. januar