Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Brancheorganisationer: Messe- og showdatoer er fastlagt

Vinterens modeuge er nu lagt fast med to forskellige messeperioder og en showkalender, der bygger bro mellem messerne. Samtidig vil Wear, DAFI og DM&T nu tage initiativ til at nedsætte et modeugeråd, som fremadrettet skal fastlægge datoer mindst to sæsoner frem.
Vinterens modeuge er nu lagt fast med to forskellige messeperioder og en showkalender, der bygger bro mellem messerne. Samtidig vil Wear, DAFI og DM&T nu tage initiativ til at nedsætte et modeugeråd, som fremadrettet skal fastlægge datoer mindst to sæsoner frem.

Den seneste tid har der været stor usikkerhed om datoerne for Copenhagen Fashion Week 2015. I dag har brancheorganisationerne Dansk Mode & Textil, Wear og Danish Fashion Institute udsendt følgende meddelelse til branchen, underskrevet af henholdsvis Thomas Klausen (DM&T), Torben Rosenstock (Wear) og Eva Kruse (DAFI):

Meddelelse til modebranchen om Copenhagen Fashion Week

Kære modebranche,

Efter mange ugers møder og forhandlinger er landskabet for den kommende modeuges messer lagt fast. Således har CIFF med deres messe i Bella Center samt den nye herre- og livsstilsmesse CIFF Raven i Forum valgt at lægge sig den 1.–4. februar 2015, mens messen Revolver i Øksnehallen og Lokomotivværkstedet har valgt datoerne 29.–31. januar 2015. (Desuden ligger CIFF kids fra den 25.-27. januar 2015.)

Det er med stor beklagelse, at Dansk Mode & Textil (DM&T), Wear og Danish Fashion Institute (DAFI) må konstatere, at det ikke er lykkedes os at få modeugens messeaktører til at blive enige om datoerne for den kommende modeuge til vinter 2015.

Med respekt for, at messerne er private aktører i modeugen, har DM&T, Wear og DAFI forsøgt at mægle, opstille forskellige løsningsmodeller og komme med forslag til nye projekter, der ville kunne løfte modeugen. Begge messearrangører har oplevet væsentlige barrierer i forhold til at nærme sig hinanden og de samme datoer. På trods af forsøg på at finde alternativ venue til Revolver, er det desværre ikke lykkedes.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at DM&T, Wear og DAFI anser det for særdeles problematisk, at messeugen skal foregå over syv dage. Det er uhensigtsmæssigt for både udstillere og indkøbere – og for projektet København som international modeby.

Nyt Modeugeråd
Som konsekvens af situationen omkring denne såvel som forrige modeuge, har DM&T, Wear og DAFI besluttet at nedsætte et permanent ”Modeugeråd”, hvis opgave bliver at fastlægge de officielle datoer for Copenhagen Fashion Weeks messer og shows – mindst to sæsoner frem.

Rådet kommer til at bestå af repræsentanter fra DM&T, Wear og DAFI, udstillere samt en repræsentant fra hver af de messerne. Etableringen af et Modeugeråd er blevet positivt modtaget af messerne og bliver iværksat i løbet af efteråret.

Showkalender bygger bro
I forhold til den kommende modeuge er den eneste fornuftige løsning på showkalenderen, at de officielle Copenhagen Fashion Week showdage bliver lagt som en bro henover midten af de to messeperioder, samt at kalenderen potentielt udvides med en dag – så der vil kunne afholdes shows på to dage under Revolvers åbningsdage og to dage under CIFF’s åbningsdage – i alt fire dage.

De officielle datoer for shows under Copenhagen Fashion Week bliver således*:

Fredag den 30. januar – mandag den 2. februar 2015.

*Antallet af shows og de showaktive virksomheders prioriteringer/ønsker vil endeligt afgøre antallet af showdage.


Nye frugtbare samarbejder
Trods det utilfredsstillende resultat for den kommende modeuge, skal det i en tid, hvor der kun tales om splittelse i branchen, fremhæves, at DM&T, Wear og DAFI har haft et yderst positivt samarbejde omkring messesituationen. Det har skabt en solid grobund for fremtidig fælles koordination og samarbejde i forbindelse med den københavnske modeuge – en udvikling som uden tvivl vil komme dansk mode til gavn.

DM&T, Wear og DAFI vil arbejde for at udvikle aktiviteter, der kan samle og bygge bro mellem messeperioderne, samt at få København som by – fra detailhandel og restauration til borgere – til at tage aktiv del i at gøre modeugen til en god og sammenhængende oplevelse for de besøgende. Desuden koordineres showscener samt programmer for indkøber- og presseindflyvninger med messerne.

Vi ser frem til at bruge kræfterne på at sikre, at Copenhagen Fashion Week afvikles professionelt samt fremstår indholdsmæssigt interessant, så vi i fællesskab kan tiltrække flest mulige kvalitative indkøbere og presse til hovedstaden.

God vind til alle.

Thomas Klausen, DM&T
Torben Rosenstock, Wear
Eva Kruse, DAFI