Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Jean Paul Gaultier dropper prêt-à-porter

Den franske designer Jean Paul Gaultier opgiver ready-to- wear og vil i stedet fokusere på sin haute couture.
Den franske designer Jean Paul Gaultier opgiver ready-to- wear og vil i stedet fokusere på sin haute couture.

Efter 38 år som ready-to-wear designer melder den 62-årige designer Jean Paul Gaultier ud, at modebranchens konstante efterspørgsel efter nye designs tager glæden ud af designprocessen. Derfor har han besluttet, at ham fremover udelukkende vil designe haute couture. Det skriver womensweardaily.com.

”Det hektiske tempo i modebranchen begrænser ens frihed og kreative proces. Jeg har fundet stor glæde i at arbejde med haute couture. Ved at arbejde med haute couture får jeg lov til at arbejde kreativt og samtidigt eksperimenterende,” siger han til magasinet.

Konkurrencen er for hård
I interviewet med Women’s Wear Daily lader Jean Paul Gaultier forstå, det er svært at konkurrere med store kæder som H&M og Zara, der sælger kommerciel ready-to-wear til lave priser.

Gaultier siger endvidere, at han har oplevet modebranchen accelerere så meget, at selv anerkendte designere er tvunget til at inkorporere en industriel snarere end kreativ præmis for overhovedet at overleve.

”Det kommer til et punkt, hvor man ikke en gang har tid til at tænke,” siger Jean Paul Gaultier til bladet og derfor melder han sig ud af konkurrencen på stangtøj.

Jean Paul Gaultiers afslutter sin karriere som ready-to-wear designer under modeugen i Paris den 27. september 2014 på The Grand Rex.