Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Ny direktør for VIA Business, Design & Teknologi 

Konstantin Lassithiotakis tager over som leder af design- og business-skolen, TEKO. Han efterfølger Anne Mette Zachariassen, der stopper efter 11 år på posten.
Konstantin Lassithiotakis tager over som leder af design- og business-skolen, TEKO. Han efterfølger Anne Mette Zachariassen, der stopper efter 11 år på posten.

56-årige Konstantin Lassithiotakis tiltræder som direktør for TEKO ved årsskiftet. Før det har han været direktør for VIA Teknisk-Merkantil Højskole (TMH), siden 2008. Som direktør for TMH har Konstantin Lassithiotakis været med til at skabe et af landets mest internationale uddannelsesmiljøer – især på VIAs campus i Horsens, hvor halvdelen af de studerende kommer fra udlandet. TMH uddanner til blandt andet ingeniør, bygningskonstruktør og markedsføringsøkonom.

Nyudnævnelsen i toppen af TEKO-ledelsen er udtryk for et ønske om at styrke designuddannelsernes forretningsmæssige profil, fortæller Konstantin Lassithiotakis i et telefoninterview til FashionForum.

”Vi organiserer de uddannelser, der retter sig mod det private erhvervsliv, på en anden måde, end vi har gjort hidtil. Min udnævnelse er en intern omrokering. Men det er en rokering, der skal styrke de brancher, som de enkelte områder har tilknytning til,” siger han.

Blandt Konstantin Lassithiotakis’ styrker er, at han har et stærkt netværk i uddannelsessektoren og erhvervslivet både i Danmark og internationalt og er vant til at samarbejde med de brancher, VIAs uddannelser er rettet mod. Konstantin Lassithiotakis har været en væsentlig drivkraft i forhold til at sætte fokus på entrepreneurship i VIAs uddannelser. Indsatsen har ført til, at VIA i år er blevet kåret som Danmarks mest entreprenante uddannelsesinstitution.

Det øgede fokus på de mere forretningsmæssige aspekter af de kreative uddannelser på TEKO følges op med en yderligere tilførsel af ressourcer. Pengene vil blive taget fra VIAs strategiske pulje.

”VIA agter at bruge en del af sit overskud fra sidste år til at styrke de her uddannelser, der er rettet mod det private erhvervsliv. Det, jeg skal sikre, er, at de faglige miljøer, der findes indenfor vores geografiske områder, trives, udvikler sig og har de ressourcer, der skal til for at udvikle sig,” uddyber han.