Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Maria Black og Moss Copenhagen indgår forlig i kopisag

Virksomhederne har indgået forlig i kopisag, og som konsekvens trækker Moss Copenhagen to smykker ud af handlen. 
Virksomhederne har indgået forlig i kopisag, og som konsekvens trækker Moss Copenhagen to smykker ud af handlen. 

Moss Copenhagen trækker to smykker væk fra hylderne. Det sker som en konsekvens af et forlig, som virksomheden har indgået med Maria Black Jewellery ved Sø- og Handelsretten den 5. september. Det oplyser Maria Black Jewellery i en pressemeddelelse.

Sagen tog udgangspunkt i, at Maria Black Jewellery ApS anmodede Sø- og Handelsretten i København om at nedlægge forbud mod Moss of Copenhagen ApS’ fremstilling, markedsføring og salg af fire smykker, som efter Maria Blacks opfattelse er kopier af smykker fra Maria Blacks Cascade Collection.

LÆS OGSÅ: ”Ole Lynggaard Copenhagen vinder kopisag”

Retten tilkendegav efter domsforhandling, at der ville blive nedlagt forbud mod to af smykkerne som var for nærgående kopier af Cascade Ring (Black og Gold) og Cascade Necklace (Black og Gold). Ifølge Maria Black Jewellery har parterne  forligt sagen ved, at Moss trækker smykkerne ud af handlen.

”Som mange andre virksomheder, der arbejder med design og mode, oplever vi ofte at blive kopieret. Uskyldige look-a-likes, tildeler vi ikke nogen synderlig opmærksomhed – i nogle tilfælde oplever vi det endda som et lille skulderklap, når særligt andre smykkedesignere bifalder vores design – udover at det kan være sundt for virksomhedsstrukturen, at vi konstant holder fokus på egen originalitet og brandværdi,” udtaler Nicholas Hüttemeier, der er adm. direktør for Maria Black Jewellery ApS i pressemeddelelsen.

Han påpeger dog samtidig den væsentlige grænse, der eksempelvis ligger til grund for det nylige mellemværende.

”Når de små designefterligninger bliver til direkte rip-offs, er det dog problematisk. Når det dertil omhandler et design, som er signatur for vores forretning, tager vi det yderst alvorlig. Det handler i ligeså høj grad om, at vi har et ansvar på vores kunders vegne som, at en forveksling af Maria Black og et design i en kvalitet vi intet kendskab har til – og derfor ikke kan stå inde for – kan risikere at påvirke os i en negativ retning,” siger Nicholas Hüttemeier.

LÆS OGSÅ: ”Danefæ indgår forlig med tysk discountgigant i kopisag”

”Forliget indebærer, at Moss Copenhagen skal tage varerne af markedet, og det er en sejr for os. Det var vores hensigt med sagen, og vi er tilfredse. Det handler om et princip, som vi vil fortsætte med at håndhæve,” siger Nicholas Hüttemeier om forliget.