Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland, Udland

Dansk tøjbyttekoncept til USA

Danish Fashion Institutes tøjbyttemarked Global Fashion Exchange bliver nu udbredt til Los Angeles og New York med H&M og Ford som officielle partnere.
Danish Fashion Institutes tøjbyttemarked Global Fashion Exchange bliver nu udbredt til Los Angeles og New York med H&M og Ford som officielle partnere.

Over syv tons tøj skiftede hænder, og der blev ikke betalt en eneste krone. Under Copenhagen Fashion Week sidste sommer blev tøjbytte-konceptet Fashion Exchange født på Rådhuspladsen i København, og opbakningen til arrangementet har gjort, at konceptet nu bliver videreført i international skala.

Med H&M, Ford og det kreative bureau Intandem Creatives som partnere vil Danish Fashion Institute på mandag præsentere tøjbyttemarkedskonceptet ved et presseevent i New York City.

LÆS OGSÅ: ”Global Fashion Exchange: Byt til nyt – det er gratis og godt for miljøet”

”Arbejdet med at fremme bæredygtighed i modebranchen, både på brand- og forbrugersiden, har været et stærkt fokusområde i Danish Fashion Institute siden 2007, og det at kunne tage Global Fashion Exchange-konceptet videre ud i verden er super tilfredsstillende – både i et bæredygtighedsperspektiv og som en del af en fortsat branding af dansk mode i en grøn kontekst,” siger Eva Kruse, adm. direktør i Danish Fashion Institute til FashionForum.

Fra København til N.Y.C. og L.A.

Allerede under presseeventet på mandag vil de inviterede få mulighed for at afprøve tøjbyttekonceptet i miniskala i NeueHouse i New York, men det første egentlige Global Fashion Exchange-event uden for Danmarks grænser finder sted i Los Angeles den 20. november foran Dolby Theatre, som er kendt for det årlige Oscar-show.

På sigt er ambitionen, at Global Fashion Exchange skal afvikles i metropoler flere steder i verden.

LÆS OGSÅ: ”Tonsvis af tøj skifter hænder – uden betaling”

Siden det første tøjbyttemarked under Global Fashion Exchange-paraplyen blev afviklet for et år siden har der været afviklet yderligere to byttemarkeder i København. Først i forbindelse med Copenhagen Fashion Summit i april og senest under sommermodeugen i august.

Fra på mandag kan du læse meget mere om Global Fashion Exchange, når sitet globalfashionexchange.org går i luften.