Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

DAFI modtager pris for arbejdet med bæredygtighed

Danish Fashion Institute har modtaget CSR-pris i Madrid for arbejdet med at formidle bæredygtighed.
Danish Fashion Institute har modtaget CSR-pris i Madrid for arbejdet med at formidle bæredygtighed.

Initiativer som det fællesnordiske NICE, Copenhagen Fashion Summit og New Nordic Fashion-kollektionen er blevet bemærket uden for landets grænser.

Danish Fashion Institute har i sommer modtaget en pris ved IE Awards for Sustainability in the Premium and Luxury Sector. Prisen uddeles i et samarbejde mellem den spanske IE Business School i Madrid og den argentinske Foundation for Higher Education and Research.

LÆS OGSÅ: ”Se oplæggene fra Copenhagen Fashion Summit”

Danish Fashion Institute modtog prisen ”Best Performance in Communicating About Sustainable Luxury” med følgende begrundelse:

”En anerkendelse af organisationens evne til formidling, idet den fremmer nødvendigheden af at integrere bæredygtighed og social ansvarlighed i modeverdenen gennem internationale begivenheder som fx Copenhagen Fashion Week,” skriver IE i motivationen.

LÆS OGSÅ: ”Økobomuld eller genbrugs-polyester – Besøg Nordens største grønne materialebibliotek”

Senior Manager i Danish Fashion Institute Johan Arnø Kryger modtog prisen ved en ceremoni i den spanske hovedstad, og han ser det som et skulderklap til den samlede danske modebranche.

“Det er kun ét af flere eksempler på, at arbejdet med bæredygtighed indenfor dansk mode i disse år gør sig bemærket internationalt. Når vi bevæger os uden for Danmarks grænser, er der en enorm anerkendelse og respekt for den retning, vi ser danske modevirksomheder bevæger sig i disse år,” siger Johan Arnø Kryger til FashionForum.

Blandt de øvrige prismodtagere var også luksusbrandet Loewe (ejet af LVMH), som fik en pris for deres indsats for at bevare den traditionelle tilgang til arbejdet med læder og inkludere denne tilgang i samtlige trin i produktionen.