Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

EcoChic Design Award udpeger tre danske designfinalister

EcoChic Design Award er nu for alvor i gang efter udpegelsen af de semifinalister, der er med i konkurrencen om en capsule-kollektion i eget navn.
EcoChic Design Award er nu for alvor i gang efter udpegelsen af de semifinalister, der er med i konkurrencen om en capsule-kollektion i eget navn.

Efter knap tre ugers votering er den første etape, af den internationale og bæredygtige EcoChic Design Award-konkurrence overstået, og tre danske semifinalister er netop fundet.

De danske semifinalister er:

  • Kirstine Marie Hansen
  • Nikolett Madai
  • Josephine Raun

Det er et lokalt dansk dommerpanel bestående af Johan Arnø Kryger, der er Senior Manager hos Danish Fashion Institute, Raffaele Borriello, der er Creative Consigliere hos Shanghai Tang og Dorothea Gundtoft, der er Chefredaktør hos magasinet N Degrees, som har udvalgt de tre semifinalister fra Danmark, der går videre til den internationale dommerrunde.

Én af semifinalisterne er garanteret deltagelse i næste runde af konkurrencen, som indebærer et awardshow, hvor den bæredygtige kollektion præsenteres under Hong Kong Fashion Week i januar 2015.

Her præmieres den dygtigste bæredygtige designer med muligheden for at designe en capsule-kollektion af genbrugsmaterialer.

LÆS OGSÅ: Designkonkurrence former og fremmer bæredygtigt design

Konkurrencen for 2014/2015 var åben for designere med mindre end tre års professionel erfaring. Designeren skal være bosat i enten Hong Kong, Kina, Taiwan, Singapore, Malaysia, Englang, Frankrig, Tyskland, Sverige og Danmark.

EcoChic Design Award er arrangeret af Redress og har til formål at uddanne nyuddannede designere i bæredygtigt design. Derfor er opgaven, som Redress selv formulerer det, at ”skære affald fra modetøj efter en eller tre bæredygtige designmetoder; Zero Waste, Upcycling og Rekonstruktion. Læs mere her.